whatsapp

Güncel

GEBZE’DE HACI ADAYLARI YOLA ÇIKIYOR

Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, bu yıl Gebze Müftülüğü'nden 157 kişinin hac farizası için kutsal topraklara gideceğini söyledi.

4 Ağustos 2016 Saat: 13:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.515 kez okunmuştur

GEBZE’DE HACI ADAYLARI YOLA ÇIKIYOR
GEBZE’DE HACI ADAYLARI YOLA ÇIKIYOR

Konuyla ilgili Marmara Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Gebze’den ilk kafilenin 14 Ağustos yola çıkacağını belirterek, "Diyanet İşçileri Başkanlığı tarafından Gebze’de bu sene 157 kişi hac farizası yerine getirmek için kutsal toraklara gidecek. Gidecek kişilerin 70’i erkek 87’si bayan olacak. Kocaeli genelinde ise 470 kişi şirketler ile kutsal topraklara gidecek. Ayrıca Hacca üç tip halinde gidilecek. Bunlar normal, müstakil ve otel tipi olarak yapılıyor. Öte yandan dönüşler ise 20 Eylül’den itibaren başlayacak. Gebze’den en küçük hacı adayı ise 6 aylık bir bebek" dedi.

TÜRKİYE GELENİNDE 60 BİN HACI ADAYI
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 2016'da yaklaşık 60 bin hacı adayı kutsal yolculuğa çıkacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için 600 kişilik kontenjan ayırdı. Bu özel kontenjanın tamamına kayıt yapıldığı öğrenildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑