whatsapp

Güncel

GEBZE’Lİ KADINLARDAN TEPKİ ‘TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ’

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme, Gebze ve Çayırova’da CHP’li kadınlar taraf

19 Kasım 2016 Saat: 08:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.229 kez okunmuştur

GEBZE’Lİ KADINLARDAN TEPKİ ‘TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ’
GEBZE’Lİ KADINLARDAN TEPKİ ‘TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ’

O önergeye Gebzeli kadınlar tepki gösterdi!

 

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme, Gebze ve Çayırova’da CHP’li kadınlar tarafından protesto edildi. Gebze Emekçi Kadın Platformu da yaptığı açıklama ile, sessiz kalmayacaklarını duyurdu.

AKP tarafından, TBMM Genel Kurulu'na cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin olarak getirilen bölgemizde de tepkiyle karşılandı.  Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme CHP ve MHP’li vekillerin itirazlarına rağmen ilk oylamada kabul edildi. . Muhalefet vekillerinin açık oylama talebi üzerine yapılan oylamada 184 oyu bulamayan AK Parti önergesi, salı günü tekrar görüşülecek.

Bu önergeye bölgemizden de tepkiler gelmeye başladı. CHP’nin Gebze ve Çayırova kadın kolları yöneticileri ağızlarına siyah bant çekerek bu önergeye tepki gösterdiler. Ellerinde dövizlerle protestolarını sürdüren CHP’li kadınlar, bu önergenin yasalaşması halinde daha büyük bir protesto yapacaklarını ifade ettiler.

EMEKÇİ KADINLARDAN TEPKİ

 

Gebze Emekçi Kadın Platformu da yaptığı yazılı açıklama ile önergeye tepki gösterdi. Açıklamada, “Bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açılacak. Böylesi bir durum çocuğun üstün yararının korunması ilkesine aykırıdır. Türkiye’de çocuk istismarı sistematik ve yaygın olarak işleniyor. Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir. Biz Gebze Emekçi Kadın Platformu olarak,  çocuk istismarını, taciz ve tecavüzü meşrulaştıran yasalarınıza, eril söylem ve politikalarınıza karşı, her türlü tahakkümden arınmış, eşit ve özgür bir yaşam için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑