whatsapp

Güncel

GENÇSİAD'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Gebze Genç Sanayici İş Adamları Derneği (GENÇSİAD)’nin Gebze İstasyon Mahallesi Güney Yanyol Caddesi No:132 adresindeki derneğin yeni yerinin açılışı görkemli törenle gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2016 Saat: 08:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.398 kez okunmuştur

GENÇSİAD'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ
GENÇSİAD'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Derneğin açılışına Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti  Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba,  AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, GENÇSİAD Kurucu Başkanı Muzaffer Koşan, GENÇSİAD Başkanı A. Lokman Kılıç, TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, ve çok sayıda davetli katıldı. 

'BÜYÜDÜKÇE BÜYÜYORUZ'

Dernek binasının açılışında ilk olarak GENÇSİAD Başkanı A. Lokman Kılıç bir konuşma yaparak, “GENÇSİAD olarak, dürüst ticaret yapmak isteyen herkesi birlikteliğe davet eden, aynı değerleri önemseyen işadamlarını buluşturan büyük bir aileyiz. Kuruluşumuzun 16’ncı yılını idrak ederken, her geçen gün daha da büyüyor, büyüdükçe de büyütüyoruz. Bu yıl yeni OSB’ler ve katılımcılar ile daha da büyüyeceğiz. Yeni hizmet binamı ile yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Sorunları birlikte saptayıp, çözümleri de birlikte aşacağız. Bu bağlamda Türkiye yatırım ve üretime dönüştürebileceği sermaye ve ara malı ihtiyacını ithal ederken, tüketim malları ticaretinde dış ticaret fazlası veriyor.

 'ÇALIŞMALARA HIZ VERECEĞİZ'

Yatırım ve hammadde mallarında gözlenen dış ticaret açığını, dış ticaret fazlasına dönüştürmek için ise Ar-Ge ve İnovasyon’un, mühendislik bilgisinin öne çıktığı, teknolojik ürünlere ağırlık vermeliyiz. İşte bu yüzden Yeni Sanayi Devrimi’ne yetişmemiz çok önemli. Ülkemizin en büyük Teknopkarları TÜBİTAK-MAM ve diğerleri bölgemizde hizmet vermesi büyük bir şans. Bu anlamda Ar-Ge ve İnavasyon çalışmalarına hız vermeliyiz. Çünkü her şey çabucak değişiyor, hızın kendisi bile hızlanıyor. Bu yüzden GENÇSİAD olarak, gelecekte ekonomiyi nelerin beklediğini tartışmak için fikirlerinizi bekliyoruz. Fikir sahibi olmadan öngörüde bulunmak imkânsızdır. 

'MADDİ DESTEKLERE BAĞLAMAYALIM'

Bu yıl hükümetimizin açıkladığı Ar-Ge Reform Paketi’ni de bu yüzden olumlu karşıladık. Patent Kanunu, Vergi Usul, Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili yapılan çalışmalara, bu yüzden katkı verdik ve destekliyoruz. Sanayi üretimde bir diğer önemli konu teşvikler. Teşvikleri yalnızca maddi desteklere bağlamayalım. Teşvik heveslendirmek, yüreklendirmek demektir. Yüksek sermaye ve ara malların ülkemizde yatırımlar ve üretimin artırılmasını sağlayan araçların başında teşvikleri geliyor. Yatırım-üretim-istihdam ve ihracat hedeflerini kapsayan geniş çaplı bir teşvik sistemi, kalkınmanın en büyük destekçisidir.” dedi.

HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİDE BULUNDULAR

A.Lokman Kılıç’ın ardından GENÇSİAD Kurucu Başkanı Muzaffer Koşan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de birer konuşma yaparak yeni açılan yerin hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler. Açılışta son olarak ise Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin bir konuşma yaparak şunları ifade etti; “Biz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz. Davamız bu dava. Eğer bu dava olamasaydı Kurtuluş Savaşı’nın bitirip İzmir İktisat Kongresi toplamazdık. İzmit İktisat Kongresi’nde milli ekonomi fikri ortaya atılıyor. Ancak daha sonra bazı nedenlerden dolayı bu fikirden kopuyoruz. 

KURDELE KESİLDİ

Bugün geldiğimiz noktada da tekrar milli ekonominin önemini anlamaya başladık. Değerli işadamları sizler kendi firmanızı büyütürken ülkeyi de büyüttüğünüzün farkında olmalısınız. Çünkü bir devletin zenginliği kendi bünyesinde zenginlikleri ile ölçüler. İşinizde mütevazı olmayıp daha da büyümelisiniz. Bu bölge Türkiye’nin üretim kalbi. Bu nedenle yapacağımız temel şey orta gelir tuzağından kurtulmalıyız. Bilgi toplumu olmalıyız. Daha fazla katma değerli üretimler yapmalıyız. Bilgiye ve teknolojiye önem vermeliyiz. Yeni yerin önemli bir nokta ve merkez olacağını düşünüyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Gebze Genç Sanayici İş Adamları Derneği’nin yeni yeri açılış kurdelesi kesildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑