whatsapp

Kültür/Sanat

Gökyüzü tutkunları Osmangazi’de buluşacak -

Osmangazi Belediyesi, Köylerde Bilim Buluşmaları projesi kapsamında Tuzaklı Köyü’nde ‘Perseid Meteor Yağmuru Gözlem’ etkinliği düzenliyor.  BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, 12-13 Ağustos tarihleri arasında Tuzaklı Köyü’ndeki ...

10 Ağustos 2024 Saat: 13:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 455 kez okunmuştur

Gökyüzü tutkunları Osmangazi’de buluşacak -
Gökyüzü tutkunları Osmangazi’de buluşacak -

Osmangazi Belediyesi, Köylerde Bilim Buluşmaları projesi kapsamında Tuzaklı Köyü’nde ‘Perseid Meteor Yağmuru Gözlem’ etkinliği düzenliyor.  

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, 12-13 Ağustos tarihleri arasında Tuzaklı Köyü’ndeki piknik alanında ücretsiz olarak düzenleyeceği Perseid Meteor Yağmuru Gözlem’ etkinliği ile binlerce gökyüzü meraklısına unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Yılda sadece 8 kez gözlemlenebilen ve 12 Ağustos gecesi en yoğun anına ulaşacak olan Perseid Meteor Yağmuru, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı’ndan ayrılan kayaç ve toz parçalarından oluşuyor. Perseid Meteor Yağmuru Gözlem etkinliği, gökyüzü tutkunlarını bir araya getirerek benzersiz anlara tanıklık etmelerini sağlayacak. Etkinlik, katılımcılara doğayla iç içe keyifli bir atmosferde gök taşı yağmurunu izleme imkanı sunacak. Saat 18.00’da başlayacak etkinlikte, uzman astronomlar gezegenler ve takımyıldızları hakkında bilgi verecek ve teleskopla gözlem yapma fırsatı sunulacak. Etkinlik 13 Ağustos Salı günü saat 06.00’a kadar devam edecek.

Araçsız katılımcılar için Osmangazi Meydanı’ndan otobüs seferleri düzenlenecektir. Etkinliğe otobüs ile katılım sağlayacakların osmangazi.bel.tr adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑