whatsapp

Güncel

GOSB Teknopark’tan Firmaları Global Pazara Hazırlayacak Çalıştay

GOSB Teknopark, Syncora Partners sponsorluğunda “Küresel Sahne: Scale Up ve Start Up’lar İçin Uluslararası Başarı Yolculuğu” Çalıştayını gerçekleştirdi.

1 Haziran 2024 Saat: 07:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 307 kez okunmuştur

GOSB Teknopark’tan Firmaları Global Pazara Hazırlayacak Çalıştay
GOSB Teknopark’tan Firmaları Global Pazara Hazırlayacak Çalıştay

Sektör temsilcileri, akademisyenler ve teknoloji üreticilerinin dünyasından paydaşları bir araya getiren çalıştayda, uluslararasılaşma ve dünya pazarında firmaların dikkat etmesi gereken konular tartışıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin’in moderatörlüğünde başlayan çalıştayda GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci ve Syncora Partners CEO’su Matt Mert Sangar konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Syncora Partners CEO’su Matt Mert Sangar, Syncora Partners’in yapmış olduğu çalışmalar hakkında tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

“Başarılarını yurtdışına taşımak isteyen girişimler için iş birliklerimize devam ediyoruz”

“Firmalarımızın yurtdışında görünürlüğünü artırmak ve katma değer yaratmak amaçlarımız arasında” diyen GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “Syncora Partners sponsorluğunda dördüncü çalıştayımızı gerçekleştirdik. Ülkemizin ve bölgemizin çok önemli paydaşları bugün burada ve bizleri yalnız bırakmadılar. Daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz çalıştaylarımız gibi bugün de gerçekleştirdiğimiz çalıştay ile önemli mesajlar vereceğiz. Firmalarımızın uluslararası pazarda yer almasını sağlamak ve ihracat payını artırmak temel hedeflerimizden biri. Global pazarı hedefleyen ve başarılarını ülke dışına taşımak isteyen girişimler için iş birliklerimize devam ediyoruz. ABD pazarında bulunan şubemize bir yenisini daha kattık. Günümüzde hızla artan rekabet sebebiyle işletmelerin uluslararası pazarlarda var olan pazar payını koruması ve yeni hedefler belirleyerek pazar payını artırması zorunlu hale gelmiştir. Bu amaç doğrultusunda hedef pazar seçimi yaparken işletmelerin sahip olduğu kısıtlı kaynakları en doğru şekilde kullanarak, doğru stratejik kararlarla pazar seçim faaliyetlerini yönetmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

Temel strateji hedef ülke ve pazar

Uluslararası pazarda yer almanın önemine değinen Syncora Partners CEO’su Matt Mert Sangar, “Uluslararası pazarlara girme kararı veren işletmeler için hangi pazara giriş̧ yapılacağı hayati önem taşımaktadır. Uluslararası pazarlara girişin ilk aşamalarında yanlış verilen hedef pazar seçim kararı işletmelerin uzun dönemli planları üzerinde olumsuz etkiler yaratmakta ve bu pazarlardaki büyüme faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir. İşletmelerin uluslararası yöneliminin üretim, pazarlama, finansman, yönetim, muhasebe, insan kaynakları, halkla ilişkiler ve araştırma-geliştirme gibi temel işletme fonksiyonları üzerinde önemli etkisi olmaktadır. Bu nedenle işletmelerin uluslararası pazarlara giriş stratejilerinde ilk olarak hedef ülke ve pazarları belirlemesi gereklidir. Syncora Partners ve GOSB Teknopark olarak gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda firmalarımızın yurt dışı pazarında katma değer üretmelerini hedeflemekteyiz” diye konuştu.  

“Üniversite sanayi iş birliklerini artırarak bilimsel bilginin oluşmasını sağlıyoruz”

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise yaptığı konuşmada, “GOSB Teknopark gerçekleştirdiği çalıştaylar ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Uluslararasılaşma noktasında firmalarımızın ileriye dönük planları ele alınacak ve bu bilgiler doğrultusunda rapor hazırlanacak. Üniversite sanayi iş birliklerini artırarak bilimsel bilginin oluşmasını sağlıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz çalıştaylarla farklı bakış açılarını bir araya getirerek oluşan sorunlara çözüm üretiyoruz. Küreselleşen dünyada, ülkeler ve insanlar arasındaki ilişki ve etkileşimin artması sebebiyle, insan, öğrenci, öğretim üyesi akışı ve değişimi, bilgi ve teknolojisindeki gelişmeler de hızla artmaktadır. Bu sebeple kültürel etkileşim, çok kültürlü eğitim, eğitimin evrensel işlevleri, uluslararası iş birliği, rekabet vb. konular sıklıkla gündeme gelmektedir. Ülke sınırlarının önem kaybettiği bu zamanlarda üniversitelerin geleceğe yönelik amaçlarını uluslararası boyuta taşımaları ve bu yönde yeni amaçlar belirlemeleri büyük önem taşımaktadır” dedi.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑