whatsapp

Güncel

“GREV ARTIK KAPIDA”

DİSK/Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “MESS’in bugünkü teklifi göstermektedir ki, MESS metal işçilerinin son aylarda verdiği mücadeleden yeterli mesajı almamış. Oysa artık grev kapıda.” Dedi.

14 Ocak 2018 Saat: 09:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.451 kez okunmuştur

“GREV ARTIK KAPIDA”
“GREV ARTIK KAPIDA”

MESS’in çağrısı ile önceki gün  yapılan grup toplu sözleşme görüşmelerinden de sonuç çıkmadı. DİSK/Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “MESS, metal işçilerinin kabul etmeyeceği belli olan, ciddiyetsiz teklifler vermeye devam ediyor. MESS’in bugünkü teklifi göstermektedir ki, MESS metal işçilerinin son aylarda verdiği mücadeleden yeterli mesajı almamış. Oysa artık grev kapıda.

MESS GREVE ÇIKMAMIZI İSTİYOR

MESS’in bu günkü teklifi şöyledir: Sözleşme yürürlük süresi 3 yıl. Ücret zammı yüzde 6,4. Diğer 6’şar aylarda enflasyon oranında artış. Zam, işyeri ortalamasına göre verilecek. Sosyal haklarda ise 1. Yıl yüzde 12,80. Diğer yıllarda yıllık enflasyon oranında artış. MESS’in bugünkü teklifi metal işçilerinin verdiği mücadeleyi yükseltmesi gerektiğine işaret etmektedir. MESS’in bugün verdiği teklif greve çıkmayı gerektiren tekliftir. Gün greve hazırlık günüdür. Metal işçileri, büyük bir kararlılık içinde, çok geç olmadan grev kararları almaya başlayacaktır.

METAL İŞÇİLER MEŞRU HAKLARINI KULLANACAK

MESS, sorunları masada çözmeye yanaşmamakta, metal işçilerini kavgaya davet etmektedir. Dün bu kavgadan kaçmadık, bugün de kaçmayacağız, haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Artık grev yapmaktan başka çare kalmamıştır. İşverenler, içinden geçtiğimiz olağanüstü koşullara güvenmesinler. Metal işçileri, fiili ve meşru haklarını her koşul ve şartta kullanacaklardır. Sendikamız, bugün Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu, önümüzdeki günlerde de Merkez Toplu Sözleşme Komisyonunu toplayacak ve süreci bir üst aşamaya taşıyacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑