whatsapp

Güncel

GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK!

GOSB Tembelova bölgesinde greve giden Amerikan firması Corning Kablo Fabrikasında yaklaşık 15 gün önce greve çıkan 100 işçiye Birleşik Metal Sendikası üyeleri ve temsilcileri tam destek verdi.

7 Mayıs 2017 Saat: 10:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.082 kez okunmuştur

GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK!
GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK!

GOSB Tembolova Bölgesinde greve çıkan Corning Kablo işçilerini Birleşik Metal Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri ile ziyaret ederek destek verdi. Programda ilk konuşmayı işyerinde yetkili sendika olan Lastik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal yaptı. Corning Kablo fabrikasında yılsonu primlerinin kesilmesinin sıradışı bir uygulama olduğunu söyleyen Ünal, sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. İşyerinde sendika yokken bile böyle bir uygulamaya gidildiğini söyleyen Ünal, “Bu bir kazanılmış haktır ve işçiye ödenmesi gerekir. Ödenmemesine gerekçe olarak ABD ve Avrupa’da olmayışını gösteriyorlar. Ey Avrupa ve Amerika, hani nerede eşitlik, demokrasi ve insan hakları. Bu girişim insan haklarına aykırıdır ve asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

BU GREV BİZİM DE GREVİMİZ!

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze şube Başkanı Necmettin Aydın da, ocak sürecinde yaklaşık 3 bin metal işçisinin grev sürecinin ertelendiğine dikkat çekerek; “Metal işçisi haklı mücadelesinde sonuna kadar mücadele etti ve grevden kazançlı çıktı. Corning işçilerini de bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğini ve kazanan taraf olacağına inanıyorum. Herkesin bildiği gibi OHAL sürecindeyiz ve kimsenin basın açıklaması yapmaya ve bildiri dağıtmaya dahi cesaret edemediği bir dönemde böylesine güçlü bir şekilde greve giden Lastik İş Sendikası üyelerini tebrik ediyorum. Bu grev aynı zamanda bizim de grevimizdir ve sonuna kadar size destek vereceğiz.” Dedi. Grevdeki işçiler ve Birleşik Metal üyeleri fabrika önünde sık sık sloganlar attılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑