whatsapp

Güncel

GTO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ 'BU YASA BİR FIRSAT'

Gebze Ticaret Odası(GTO) ve Kocaeli Vergi Dairesi İşbirliği ile '6736 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' hakkında bilgilendirme toplantısı önceki gün GTO meclis salonunda yapıldı

14 Ekim 2016 Saat: 20:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.229 kez okunmuştur

GTO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ 'BU YASA BİR FIRSAT'
GTO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ 'BU YASA BİR FIRSAT'

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, vergi mükelleflerine çağrıda bulunarak, bu adımın bir fırsat niteliğinde olduğunu söyledi.

Düzenlenen seminer programına Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Halil İbrahim Temiz, Levent Şensoy, Gelir İdaresi Grup Müdür Vekili Mustafa Küçükbalkaya ve GTO üyeleri katıldı.

ÇİLER: YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Programda Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Konuşmasına Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldömünü kutlayarak başlayan Çiler, "15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşadık. Fakat hain terör örgütü milletin dik duruşu ile emellerine ulaşamadı. Türk milleti bir tarih yazdı. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Terörü lanetliyoruz. Bundan böyle bir ve beraber olmak zorundayız. İş dünyası olarak herkes üzerine düşen görevi yaptı. Bizler iş dünyası olarak istihdama ve yatırımlara devam edeceğiz. Hep üreteceğiz, satacağız ve ticaretimize devam edeceğiz. Sağ olsun hükümetimizde iş dünyasını sevindirecek işlere imza atıyor" dedi.

 

ÜYELERİN SORULARI CEVAPLANDIRILDI

Çiler’in ardından söz alan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ise vergi mükelleflerine çağrıda bulundu. Coşkun, borçların yapılandırılması adına atılan adımın önemine vurgu yaparak birikmiş borç yükünün hafifletilmesi ve bitirilebilmesi adına bu adımın bir fırsat niteliğinde olduğunu söyledi. Gebze Ticaret Odası meclis ve üyelerine yönelik yapılan bu toplantının şirketlerin geleceği için önem arz ettiğini belirtti. Coşkun, bu fırsatın geçmiş yapılandırma fırsatlarına göre daha kapsamlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "Bu yasa kapsamında, geriye dönük olarak geçmişle ilgili matrah ve vergi artırımı bildirimi yapan mükellefin geçmişi incelenmeyecek, yani bir nevi geçmişe yönelik sigortalı olacaktır. Geçmiş dönemlerde de hükümetimiz bazı yapılandırma fırsatları sundu. Ancak bu en kapsamlısı oldu. Buradan bir müjde daha vermek isteriz. Gebze Vergi Dairesi en alt katı eskiden Mal Müdürlüğü’ne aitti. Burayı en üst kata taşıdık ve artan nüfus ve mükellefe ranla bizde çalışma alanımızı fiziken genişlettik" diye konuştu. Yapılan konuşmalar sonrasında Gelir İdaresi Gurup Müdür Vekili Mustafa Küçükbalkaya, Gelir İdaresi Gurup Müdürü Halil İbrahim Temiz, Gelir İdaresi Gurup Müdürü Levent Şensoy yasayla ilgili katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmenin ardından oda üyelerinin sorularına cevap verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑