Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı 3. Mütevelli Heyeti Toplantısı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımı ile Gebze Teknik Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirildi. Burada yaptığı konuşmada Işık GTÜ’nün bölge içi
Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı 3. Mütevelli Heyeti Toplantısı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımı ile Gebze Teknik Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirildi. Burada yaptığı konuşmada Işık GTÜ’nün bölge için bir şans olduğunu ifade etti.
Akademik çıktıları, üniversite sanayi işbirliğindeki örnek çalışmaları ve bölgesi ile her alanda entegreli performansı sayesinde çıtasını yükselten Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı 3. Mütevelli Heyeti Toplantısını gerçekleştirdi. GTÜ Kampüsünde yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, OSB Başkanları ve sanayicilerden oluşan Vakıf Mütevelli Heyeti, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Rektörlük makamında yapılan vakıf yönetim kurulunun ardından, Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakıf Mütevelli Heyeti, toplantı öncesi GTÜ Zeytin Dalı Fidanlığına gitti. Burada Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan güvenlik güçlerinin her birinin anısına bir zeytin ağacının dikimi GTÜ öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdi. Ayrıca toplantıda şehit ailelerine iletilmek üzere her vakıf üyesinden duygu ve düşüncelerini anlatan metin kaleme alınması istendi.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı 3. Mütevelli Heyeti Toplantısı başladı. Toplantıda ilk sözü alan Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün vakıf faaliyetleri ve üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Görgün, konuşmasına başlamadan önce kısa bir süre önce yaşamını yitiren vakıf mütevelli heyeti üyesi ve sanayici merhum Mehmet Yıldırım, Polisan Boya’nın kurucusu Necmettin Bitlis ve GOSB Teknopark Genel Müdürü Emre Aksan’ı saygı ve sevgi ile andığını belirterek , Allahtan rahmet ve yakınları içinde başsağlığı dileklerinde bulundu.
GTÜ ÇALIŞIYOR
Rektör Görgün, konuşmasında GTÜ’de birkaç ay içinde gerçekleşen ve gerçekleşmesi için gün sayılan gelişmelerden bahsetti. Görgün üniversitenin; İSO 9001- 2015 ve İSO 10002 kalite belgelerini alan ilk devlet üniversitesi olduğunu, GTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi kararının bakanlar kurulundan geçtiğini, 2017 sonu itibari ile GTÜ’nün Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksinde 3. Sıraya yükseldiğini söyledi. Öğrencilerin faaliyetlerinden söz eden Görgün son olarak GTÜ IEEE Öğrenci Topluluğunun Robotel projesi ile Hataylı Yunus Emre’ye yapay bir kol tasarladığını, GTÜ Robotik Otomasyan Kulübünün Amerika’da Türkiye’yi projeleri ile temsil edeceklerini belirtti. Aselsan, TAİ, HAVELSAN gibi önemli kuruluşlarla akademik iş birlikteliklerinin imzalandığını ifade eden Görgün, GTÜ’nün sanayi üniversite işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaları açıkladı. Sivil Toplum Kuruluşları , odalar ve OSB’ler ile yapılan akademik, kültürel ve sosyal çalışmaları belirtti. Görgün vakıf faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Görgün, GTÜ’de düzenlenecek olan 6-7-8 Nisan Robot Olimpiyatları, 11-14 Nisan Sanayi ve Teknoloji Zirvesi ve 9-10 Mayıs Girişimcilik Zirvesi’ne herkesin davetli olduğunu söyledi.
Toplantıda konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Gebze Teknik Üniversitesinde yapılan çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Aksoy, “GTÜ'nün Sayın Rektörümüzün döneminde önemli bir atılım gerçekleştirdiğini yakından izleme fırsatı buldum. Üniversitemizin daha iyi bir konuma gelmesi için kurulmuş olan vakfımızın bu çalışmalara katkısını da görüyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımızın, kurum ve kuruluşlarımızın destekleri ile üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesini temenni ediyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
KENTİMİZ TEKNOLOJİNİN KALBİ
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık vakıf yönetim kurulu ve mütevelli heyetine yapılan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasından satır başlıkları şöyle:
GTÜ’nün Teknoloji Bölgesi olma kararı çok önemli bir karardır. Tüm Kocaeli’ne hayırlı olsun. Sanayinin kalbi olan kentimiz teknolojinin de kalbi konumuna geldi. Üniversitemizin bilimsel çalışmaları bizim için son derece önemli.
Son dönemde yaşanan olaylar aslında Türkiye’nin her ne pahasına olursa olsun kendi ayakları üzerinde durmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Eğer bu bölgede hür ve bağımsız olacaksak kritik teknolojileri kendimizin gerçekleştirmesi dışında bir alternatifimiz yok. Çok çalışmak Allahın bize verdiği aklı iyi kullanmak zorundayız. Bu aklın değere dönüştürüldüğü en önemli platform üniversite ve üniversite sanayi işbirliğidir. İşte bu açıdan Gebze Teknik Üniversitesi bölgemiz için çok ama çok önemli bir şanstır.
Uzun yıllar maalesef arzu ettiğimiz şekilde bunu değerlendiremedik, enstitü biraz kendi içine kapandı. Evet bilimsel yayınlarda gerçekten iyiydik. Ama o yayınların sonuçlarının alınması ve bunun değere dönüştürülmesi süreci arzu edilen noktada değildi. Teknik üniversiteye dönüşmesi ve rektörümüzün yönetimi ile müthiş bir atılım oldu.
Burada yapılan çalışmaların bizler, sanayiciler, STK’lar ve Kocaeli’nin dinamikleri tarafından desteklenmesi zorunludur.
ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Göğsümüzü kabartan öğrencilerimize, hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz şehrimiz ve sanayicimizle birlikte bütünleşti. Birbirimizle ciddi derecede iletişime geçtik. Bunun sonuçlarını da rektör hocamızın anlattığı başarılı çalışmalarla gördük. Bu noktada özellikle üniversite sanayi işbirliğini daha da yoğunlaştırmamız gerekiyor. Artık sanayicilerimizin yaşadığı sorunları noktasal olarak çözme ihtiyacımız var. Hocalarımızın sanayicilerimizi daha fazla ziyaret etmesini, sanayicilerimizin de üniversitemize daha fazla gelmesini sağlamak durumundayız. Bu konuda bence gayretlerimizi sürdürmeliyiz, başarılar bizi hiçbir zaman yetinmek gibi bir hastalığa kaptırmamalıdır.
Üniversite giriş puanlarımızı yükseltmekte önemli hedeflerimiz arasında, girdi ne kadar nitelikli ise çıktıda o kadar niteliklidir. Üniversitemizi yüksek puanlı üniversiteler içine sokmalıyız. Bu konuda da rektörümüz yaptığı çalışmalarla ciddi bir gayret gösteriyor.Önümüzdeki yıl bölümlerdeki İngilizce eğitim dili ağırlılığının arttırılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Burada hocalarımızın büyük bölümü yurtdışı doktoralı bu imkanımız var. Türkiye’deki en hazır bir kaç üniversiteden bir tanesiyiz. Bu noktada İngilizce eğitim dilli bölümlerimizin devreye girmesi ile üniversiteye giriş puanımız daha da yükselteceğine inanıyorum.