whatsapp

Güncel

GTÜ MEZUNLARI BULUŞTU

Gebze Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği, düzenlediği “Mezunlar Söyleşisi” ile GTÜ mezunları ile öğrencilerini buluşturdu.

24 Mart 2016 Saat: 08:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.476 kez okunmuştur

GTÜ MEZUNLARI BULUŞTU
GTÜ MEZUNLARI BULUŞTU

GTÜ Mezunlarının iş hayatlarındaki tecrübelerini öğrenciler ile paylaşacağı söyleşine İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bilgisayar Mühendisliği mezunu, mekanist.net’in Kurucusu Ali Servet Eyüboğlu, Elektronik Mühendisliği mezunu HG Group Kurucusu Hikmet Subaşı, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği mezunu Erdemir Kalite Mühendisi Melda Köksel Kara, İşletme Bölümü mezunu Eczacıbaşı Bilişim İnsan Kaynakları Yöneticisi Dr. Sevgi Ekşi ve Mimarlık Bölümü Mezunu Cem Mimarlık’tan Dilek Karakurt katıldı. 

PROTOKOL KATILDI
Programa ayrıca Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Gebze Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği Mehmet Türker Takcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler de yer aldı. 

BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAK
Programda ilk olarak Gebze Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Türker Takcı bir konuşma yaptı. GTÜ’nün son dönemde büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, “ Dernek olarak amacımız temel olarak üniversitemizin markalaşmasına katkı sunmak ve mezun olanları tek bir çatı altında toplamak olarak hedef belirledik.Mezunlarımızın bir veri tabanını çıkardık. Bundan sonra mezun olanların yeni kayıt yaptıran öğrencilerle buluşturup gerek iş ve kariyer hayatları için bir araya getirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

BAKANA TEŞŞEKÜR ETTİ
Dernek başkanından sonra GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün bir konuşma yaparak şunları söyledi, “Bir takım etkinlikler yaparken ortak akılla yapmaya çok önem veriyoruz. Ülkenin Ar-Ge ve akademisyen ihtiyacını karşılayan bir üniversite olarak bizim için 3 önemli oluşum önemli. Bunlar kariyer merkezi, mezunlar derneği ve burs ofisimiz. Mezunumuz olduğundan gurur duyduğumuz sayın bakanımıza katılımından dolayı hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

ÇOK AVANTAJLISINIZ

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de şimdiki kuşağın çok avantajlı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Ülke olarak 300 yılı ıskalamış bir milletin çocuklarıyız. O yüzden çok hızlı koşarak aradaki mesafeyi kapatmamız lazım. Ben ekonomisi kötü olan bir ailenin çocuğu idim. Türkiye’nin ivmesi inşallah devam eder. Büyük düşünen ve geçmişe bağlantı yapan bir hayat tarzınız olması gerekir. Geçmişte Türkiye ekonomik açından çok iyi değildi. Ekonomik durumu iyi olmayan bunu bir avantaj olarak bilsinler. Ülke olarak çok problemlerimiz var. Türkiye olarak çok yol aldık ancak gideceğimiz daha çok yol var. Ama herkesin çok iyi çalışması gerekir”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑