Yaklaşık beş yüz dönüm ormanlık alanıyla ve sadece son bir yıl içerisinde yeni dikilmiş yirmi bin ağaçla Türkiye’nin en yeşil kampüslerinden birine sahip olan Gebze Teknik Üniversitesi’nde akademik ve idari personeli toprakla buluştu
Açılışa katılan Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, doğal bitki örtüsüyle adeta nefes alan canlı bir yerleşkeye sahip olduğunu belirterek Üniversitenin eşsiz doğasından daha çok yararlanmaları için personele yönelik hobi bahçeleri oluşturulduğunu ifade etti. Rektör Görgün, “Şehir yaşamının getirmiş olduğu stresi toprakla bütünleşerek atmanızı ve yerleşkemizi sadece bir iş yeri olarak değil aynı zamanda şehir yaşantısının üzerimize yıktığı yorgunluktan uzaklaşma yeri olarak görmenizi temenni ediyorum. Hobi bahçelerinde hem birbirinden güzel rengârenk çiçekler yetiştirebileceksiniz hem de tüketeceğiniz sebze ve meyveleri sağlıklı ve doğal bir şekilde kendi ellerinizle yetiştirme şansına erişeceksiniz” diye konuştu.
Bahçe Komşuluğu Kurulacak
Rektör Görgün, GTÜ Hobi Bahçelerinde personelin aileleriyle güzel vakit geçirirken iş arkadaşlarıyla da bahçe komşuluğu kurarak güzel bir iletişim olanağı yakalayacağını sözlerine ekledi ve “Bir bilim ve teknoloji üssü olan Gebze Teknik Üniversitesi’nde doğa ile bütünleşmenin en saf hali olan toprakla buluşmayı sağlayacak olan GTÜ Hobi Bahçeleri’nin tüm akademik ve idari personelimiz için mutlu ve huzurlu geçirilecek zamanlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu. Rektör Görgün daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu, Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hasan Aslan, işletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Tümer Kabadayı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilay Coşgun ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından bahçe tapularının Rektör Görgün tarafından sahiplerine verilmesiyle GTÜ personeli bahçeye ilk çapayı vurdu.
Üniversitenin her birimine tahsis edilen hobi bahçeleri otuz altı metrekareden olacak şekilde düzenlenirken personele bahçe işlerinde kullanılan tarım aletleri de ayrıca verildi. Etkinlik alanında personele ait dolapların yer aldığı ahşap kulübeler de yer alıyor. Bahçelerin ara yollarla birbirine bağlandığı ayrıca her bahçeye sulama için bir çeşme yerleştirildiği dikkatlerden kaçmadı. Bahçelerin ekim dikime hazırlanması, sebze ve çiçeklerin ekim – dikim zamanları ve toprak konusunda bilgilendirmenin GTÜ Teknik Destek personeli tarafından sağlanacağı kaydedildi.