whatsapp

Güncel

GTÜ'DE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle ‘1. İş Güvenliği ve Endüstride Proses Güvenliği Sempozyumu’ düzenlenecektir.

28 Nisan 2016 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.438 kez okunmuştur

GTÜ'DE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU
GTÜ'DE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

 GTÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte, iş kazalarını önlemede, özellikle petrokimya, enerji ve kimya sektöründeki endüstriyel risk faktörleri ele alınıp değerlendirilecektir. Akademisyenlerle birlikte sanayi, endüstri ile iş dünyasının yetkin isimleri mevcut durum değerlendirmesi yapacak; acil alınması gereken önlemler hususunda önemli bilgiler paylaşacaklardır.

İş ortamında var olan tehlikeleri bertaraf ederek riskleri minimize etmek; çalışanların, makine ekipmanlarının ve çevrenin korunmasını sağlamak iş güvenliğinin temel amaçlarındandır. Aynı zamanda muhtemel operatör hataları, donanım ve yazılım arızaları ve çevresel değişimlerle oluşabilecek riskleri, daha meydana gelmeden önce önlem almak güvenliği sağlamada önemli unsurlardandır.

Dünyada her gün yaklaşık 1 milyon insan iş kazası sonu yaralanırken yılda yarım milyona yakın insan iş kazaları sonucunda hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde ise bir yılda (2014) yaklaşık 250 bin iş kazası yaşanırken bunların 1.626’sı ölümle sonuçlanmıştır.* Önceki yıllara oranla iş kazalarında oransal artışın yaşanması bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini gözler önüne sermiştir.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ile Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından açılış konuşmalarının yapılacağı etkinlik 29 Nisan Cuma günü saat 09.00 ile 17.40 saatleri arasında GTÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecektir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑