whatsapp

Güncel

GÜLÇAYIRLILARDAN GELENEKSEL KAZ GECESİ

Ardahan’ını merkez köylerinden Gülçayır ( Sağbara) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Geleneksel Kaz Gecesini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Kaz gecesine gazi emniyet müdürü Atalay Ülker onur konuğu olarak katıldı.

24 Ocak 2018 Saat: 09:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.768 kez okunmuştur

GÜLÇAYIRLILARDAN GELENEKSEL KAZ GECESİ
GÜLÇAYIRLILARDAN GELENEKSEL KAZ GECESİ

Gebze Belediyesi Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezinde gerçekleşen geleneksel Kaz gecesi büyük bir organizasyonla başladı. Kaz gecesine yoğun katılım gösteren Sağbaralılar eskileri yad ederek yaşlısı genci keyifli bir gün geçirdi.

Gülçayır Köyü Kültür ve Dayanışma derneği yönetim kurulu tarafından hazırlanan slayt sunumla  izlenen derneğin çalışmaları ve daha önce gerçekleşen programlardan kesitler ile köyden alınan görüntüler tüm köylüleri ve izleyenleri heyecanlandırdı.

Dernek Başkanı Erol Hacıoğlunun gecenin anlamına dair yaptığı selamlama konuşmasında Derneğin çalışmalarından söz ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Hacıoğlu, Kaz gecesine katılan Gazi Emekli Emniyet Müdürü Atalay Ülker’den gurur duyduklarını belirtti.

ONUR KONUĞU GAZİ EMNİYET MÜDÜRÜ ATALAY ÜLKER

Kaz gecesinin onur  konuğu Gülçayır köyünün gururu Bingöl Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırıda ağır yaralanarak gazi olan eski emniyet müdürü Atalay Ülker programa eşi ve çocukları ile katılarak köylülerinin dayanışmasına destek verdi. Yazdığı Şiir kitaplarıyla da tanınan yazar Gazi emniyet müdürü Atalay Ülker okuduğu şiirle herkesi duygulandırdı.

Programda Sağbaralılar yöresel sanatçılar ve halk ozanının okuduğu türkülerle halaylar çekerek kaz gecesini renklendirdiler.

Dernek yönetiminin yakinen ilgilendiği kaz ikramı ve yöresel sanatçının söylediği türkülerle devam eden geleneksel gecede köylüler geleneklerini yaşattı. Çeşitli il ve ilçelerden programa katılan bir çoğu akraba olan köy halkı adeta hasret giderdi.

Gülçayırlılar program sonunda düzenli ve başarılı organizasyonları nedeni ile dernek yönetimine teşekkür ettiler.

7.GÜN HABER

www.yedincigunhaber.com

Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑