whatsapp

Güncel

Harçlıklarını Lösev'e bağışladılar

Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencileri çok anlamlı bir yardımda bulunarak harçlıklarını Lösev'e bağışlayarak kanserli çocuklar için yaptırılacak olana onkoloji hastanesine destek oldular.

29 Şubat 2016 Saat: 16:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.059 kez okunmuştur

Harçlıklarını Lösev'e bağışladılar
Harçlıklarını Lösev'e bağışladılar

Özel Gebze Eğitim Kurumları öğretmenleri ve öğrencilerinin LÖSEV yararına düzenlediği “Lösev'le Dayanışma”   projesine “Bir Tuğlada Sen Koy” kampanyasıyla destek oldu.  LÖSEV,Türkiye’nin en donanımlı onkoloji hastanesini tamamlamak için küçük büyük herkesi yardıma çağırdığı kampanyasına Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencileri de harçlıklarıyla  destek oldu.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 

Özel Gebze Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nevin Aslan yaptığı bilgilendirmede şunları ifade etti,  “Sosyal sorumluluk projeleriyle beklenen kazanım, öğrencilerimizi sosyal çevrelerindeki problemlere çözüm oluşturabilecek, kendini tanıma ve öğrenme süreci ile kişisel gelişimini hayat boyu devam ettiren, toplum içinde yerini ve sorumluluğunu tanımlayan eğitimli bireyler yetiştirmek öğrencilerimize yönelik üstlendiğimiz temel sorumluluktur. Özel Gebze Eğitim Kurumları,   LÖSEV in  kardeş okul kapsamında ki çalışmalarına devam edecak. 

BAŞKA BİR ETKİNLİK DAHA 

Ayrıca ; Türkçe öğretmenleri Başak Uzun ve Seçil İmren tarafından LÖSEV yararına başka bir etkinlikte çalışmaya dahil edildi:

Etkinlik kapsamında Japonya’ya atom bombası atıldığında 2 yaşında  olan ve 12 yaşına geldiğinde maruz kaldığı radyasyon nedeniyle lösemiye yakalanan Sadako Sasaki’nin hayat dolu hikayesini içeren   “ Sadako ve 1000 Turna Kuşu “ adlı kitap  3,4,5, 6 ve 7. Sınıf  öğrencilerine okutuldu.  
Çocuklarda lösemi hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla alınan kitap gelirinin  bir miktarı LÖSEV’e bağış olarak gönderildi. 

Turna kuşu , Japon kültüründe önemli bir yere sahiptir. Aynı önem origami turna için de geçerlidir. Japon efsanelerine göre bin tane origami turna kuşu katlayan kişiye bir dilek dileme hakkı verilir. 

TURNA KUŞLARI

Özel Gebze Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nevin Aslan ;”Turna kuşlarını yapan kişinin uzun ve iyi bir yaşam süreceğine inanılır.  Biz de bu inanıştan yola çıkarak  turna kuşu  yapım atölyesini gerçekleştirdik. Atölyemizde öğrencilerimiz kendi yaptıkları turna kuşlarını süsleyerek lösemi hastası arkadaşlarına iyi dileklerini yazıp gönderdiler.” Dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑