İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) düzenlediği ‘Uzaktan Eğitim Sempozyumu’nda bir yıldır hayatımızda olan uzaktan eğitim tüm yönleriyle tartışılırken, uzmanlar, derslerde öğretmen ve akademisyenlerin görsel ve işitsel materyallere
BURSA (İGFA) - İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) düzenlediği ‘Uzaktan Eğitim Sempozyumu’nda pandemiyle birlikte 2020’nin Mart ayından beri gündemimizde olan uzaktan eğitim tüm yönleriyle tartışıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte, alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer aldı. Sempozyumda uzaktan eğitimde geçen bir yıl değerlendirilirken, yaşanan sorulara çözümler ve uzaktan eğitimin nasıl daha etkileşimli hale getirilebileceği konuşuldu. Akademisyenlere göre, uzaktan eğitimde ders işlenirken normal sınıfta ders anlatır gibi anlatılmamalı. Derste görsel ve işitsel materyallere de yer verilerek, dersler daha etkileşimli bir hale getirilmeli. Uzmanlara göre, “Bu dönemde her öğretmen ve akademisyen biraz ‘Youtuber’ olmalı”. Uzaktan eğitimde öğrenci motivasyonun önemine de değinen akademisyenler, “Öğrenci motivasyonu kaliteli eğitimin yakıtıdır” diyerek öğrenci motivasyonunu artırmaya dair ipuçları da verdi.
Etkinliğin açılışında konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, pandemiden sonra da uzaktan eğitimin hayatımızda var olacağını belirtti.
Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, uzaktan eğitimde dersin görsel ve işitsel materyallerle desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Online konferanslarda bilgi vermek eğitim değildir. Etkileşim çok önemli. Bu noktada biz eğitimcilere düşen önemli sorumluluklar var. Görsel ve işitsel materyalleri ders notlarımızda daha sık kullanmalıyız. Uzaktan eğitim başlı başına dikkat dağıtıcı bir durumken bizler ilgi çekici ders içerikleri oluşturmalı ve çok uzun videolar yapmamalıyız. Bu dönemde her akademisyen biraz ‘Youtuber’ olmalıdır" diye konuştu.