whatsapp

Güncel

HİZMET-İŞ KADINLARLA YEMEKTE BULUŞTU

Hizmet –İş Sendikası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üyeleri için yemekli program düzenledi.

9 Mart 2016 Saat: 01:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.193 kez okunmuştur

HİZMET-İŞ KADINLARLA YEMEKTE BULUŞTU
HİZMET-İŞ KADINLARLA YEMEKTE BULUŞTU

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Seka Park Otel’de kadın üyeleriyle yemekte buluştu. Hizmet İş Kadın Komisyonu’nun düzenlediği yemeğe; İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Hizmet- İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Hizmet İş Kocaeli Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Aysun Yıldırım ve sendika üyeleri katıldı.

 

MÜCADELE VERİLDİ

Programda açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Kadın Komisyonu Başkanı Aysun Yıldırım, “Bugün 1857 yılında ABD’de kadınların canla başla mücadele verdiği bir gündür. Hiçbir ülkenin kadınların emeği olmadan kalkınacağını, gelişeceğini düşünmüyoruz. Kadın üyelerimize ilgili yapılacak her türlü çalışmaya varız. Unutmayın ki kadın mutluysa ülke mutludur. Kadın huzurluysa ülke huzurludur. Katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

ANLAMINI YİTİRDİ

Hizmet- İş Kocaeli Şubesi İdris Ersoy, “Kadınlar günün anlamı yitirildi. Sadece çiçek alma olarak gösterildi. Kaç kişi bugünü anlamını biliyor. Kaç kişi ölen kadınların adını hatırlıyor. Hak arama günümüz unutuldu. Hak-İş olarak hiçbir zaman sadece bir işçi örgütü olmadık. Türkiye’de hakların en güçlü savunucusu olduk. Kadınların verdikleri mücadele onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Kadın ve erkeğin yeryüzünde eşit olduğunu savunuyoruz. Kadın istihdamın önünde ki engeller kalkmakta. Kadınlar daha aydınlık geleceğe kavuşmamızın yegâne koşuludur” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK DEĞERLİLER

Daha sonra konuşan ve kadın haklarının kazanımından bahseden Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aslında babalarda, çocuklar da kadınların ayak izlerini takip ediyor. Sizler çok değerli varlıklarsınız. Hep kadın hakları diyoruz ama biz bunu diyorsak demek ki altında bir şeyler var. Biz ille de kadın demiyoruz.Kadınlar fıtratı dışındaki işleri yapsın demiyoruz. Eşit hak istiyoruz. Biz artık farklı ihtiyaçlarımızın anlaşılmasını istiyoruz. Eşit haklarda yaşamak istiyoruz. Bu nedenle kadınların sık sık bir araya gelerek başkanlarla projelerini tartışmalıdır. Başkan Karaosmanoğlu sözünü verdi. Çalışan kadınlar için kreş yapılacak”

 

HEPİMİZ EMEKTARIZ

Son olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi” Burada hepimiz emektarız. Öyle kolay değil, bir kadının kadınlığını yaşaması ve iş üretmesi. Biz biliriz kadınların fedakarlığını, çocukları hasta olunca gecelere kadar çocuklarının başından bekliyor. Babaların fedakarlığını annelerin fedakarlığı yanında konuşamayız bile. Türk İslam anlayışına göre biz zaten kadını baş tacı ediyoruz. Kadın bizim namusumuzdur. Peygamber Efendimizden beri kadınlara önem verildi. Seçme ve seçilme hakkı ilk kez kadına ülkemizde verildi.

EVİN REİSİ KADINDIR

Bir Türk erkeği kadına şiddet göstermez. Kadına şiddet gösteren erkeği biz kabul etmiyoruz o erkek değildir. Şiddet gösteren erkeği tedavi etmeyiz. Onlarda bir hastalık var. Allah sizden razı olsun. Sizler olmazsanız bu dengenin tadı, tuzu, sevgisi olmaz. Kim ne derse desin evin gerçek patronu ve reisi kadındır. Avrupa’da ve Türkiye’de örneği olmayan kadın yaşam merkezleri yapıyoruz. Kadınların iş hayatını da destekliyoruz. Mikro krediyi destekleyen ilk belediyeyiz.” Konuşmanın ardından Nevzat Doğan kadınlara çiçek verdi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑