İnovasyon ve katma değer Ege İhracatçı Birlikleri'nin tasarım yarışmalarıyla gerçekleşiyor.İZMİR (İGFA) - Dijitalleşme, sürdürülebilirlik, tasarım ve inovasyon eksenli ihracat stratejisiyle 2021 yılı 16 milyar dolar ihracat hedefini a...
İnovasyon ve katma değer Ege İhracatçı Birlikleri'nin tasarım yarışmalarıyla gerçekleşiyor.
İZMİR (İGFA) - Dijitalleşme, sürdürülebilirlik, tasarım ve inovasyon eksenli ihracat stratejisiyle 2021 yılı 16 milyar dolar ihracat hedefini aşan ve 2022 yılı 18 milyar dolar ihracat rakamına ilerleyen Ege İhracatçı Birlikleri, 16-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Design Week Turkey 2021’de dört tasarım yarışmasıyla yerini aldı.
17 yıldır Türkiye’ye yüzlerce tasarımcı kazandırdıklarını söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, tasarım yarışmaları düzenlenen bu dört sektörün Türkiye ortalamasının üzerinde çok üzerinde ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.
“Küresel ihracatta her sene bir basamak atlayarak; 20 milyar dolara ulaşan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörümüz, 10 milyar dolar ulaşan tekstil sektörümüz, 4 milyar doları aşan ihracat hacmine ulaşan mobilya sektörümüz, 2 milyar dolara ulaşan doğal taş sektörümüz; toplamda son bir yılda 36 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi" diyen Eskinazi, "Ege İhracatçı Birlikleri, firmaların tasarım ofislerini desteklenmesi için de tasarım desteği tebliğinin şekillenmesinde çok yoğun bir çaba gösterdi. Bu tebliğ sayesinde çok sayıda firmamızın bünyesinde tasarım ofisleri oluştu ve aynı zamanda tasarım ofisi var olan firmalarımız da gelişti. Bugün sektörlerimiz, tasarım ekosistemi güçlü bir şekilde katma değerli ihracat gerçekleştiriyor" dedi.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının niteliğine ve katma değer gücüne bakıldığında geleneksel olarak Türkiye’nin açık ara en fazla dış ticaret fazlası veren, net ihracatçı sektörü olduklarını hatırlattı.