whatsapp

Güncel

HÜRRİYET, 'BARZANİ VATANSEVER DE BİZ DEĞİL MİYİZ?'

CHP Kocaeli il binasında basın açıklaması yapan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz” dedi

18 Mart 2017 Saat: 14:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.315 kez okunmuştur

HÜRRİYET, BARZANİ VATANSEVER DE BİZ DEĞİL MİYİZ?
HÜRRİYET, 'BARZANİ VATANSEVER DE BİZ DEĞİL MİYİZ?'

CHP Kocaeli il binasında basın açıklaması yapan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz” dedi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet dün partisinin il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ında katıldığı basın açıklamasında referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Hürriyet başkanlık sistemi ile ilgili hayır diyenlerin terörist olarak nitelendirildiğini belirterek, “Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz” dedi.

 ‘REFERANDUMA ODAKLANDIK’

Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bütün örgütlerimizle referanduma odaklandık. Ama bu hiç siyaset yapmayacağımız anlamı taşımıyor. Bu anlamda vekillerimizin siyasi anlamda açıklamalarda bulunmasını doğru buluyorum. Karşımızda olanlar biz Hayır diyoruz diye bizleri teröristlerle iş birliği yaptığımızı söylüyor. Bu açıdan sayın vekilimiz onların zamanında yaptıklarını sizlerle paylaşacak” dedi.

‘SANDIK KOYMANIN NE ANLAMI VAR’

 Sarıbay’ın ardından açıklamasına başlayan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında, “Bundan sonra referandum çalışmaları dâhilinde sahada var gücümüzle çalışacağız. Bu yeni anayasa ile Türkiye’nin neler kazanacağını neler kaybedeceğini anlatmak için sık sık basın açıklaması yapacağız. Bugün iktidar partisi mensuplarının Hayır diyenleri sürekli olarak terörist olarak 18.03.2017 Çağdaş Kocaeli Gazetesi | Kocaeli Haberleri ­ Hürriyet, 'Barzani vatansever de biz değil miyiz?' http://www.cagdaskocaeli.com.tr/yazdir.php?q=h&id=73925 2/3 adlandırdığı bir süreç yaşıyoruz. Biz de günlerdir böyle bir yaklaşımın doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Eğer herkes evet diyecekse o zaman sandık koymanın ne anlamı var” diye konuştu.

‘İLK SÖYLEYEN KAMER BEY’Dİ’

Hürriyet devamında, “Ama hala vekillerin, bakanların bu ifadeleri kullanmaya devam ediyor. Bu açıdan bizde eski defterleri açmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar ne dediysek haklı çıktık. Biz 15 sezondur aynı filmin içindeyiz. Aynı mağdur edebiyatının içindeyiz. 2010 referandumunu halkımızı uyardık. Dedik ki yargı ile bu kadar oynarsanız bu ülkenin altına dinamit koyarsınız. Fethullah Gülen’e FETÖ diyen ilk kişi Kamer Genç’ti. Kamer bey o kürsüden bas bas bağırarak ‘bu yılan gün gelecek sizleri de sokacak’ dedi. O dönemde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kamer beyin üzerine yürüdü. Hatta o gün Kamer beye 3 gün boyunca kürsü yasağı verdiler. O dönemde AKP’liler tarafından atılan twettlerde ‘Muhterem Hoca Efendi’li mesajlar atılıyordu. O zaman çok uyardık. Yapmayın, etmeyin dedik. O dönemde HSYK nedir kimse bilmez idi. Ama öyle bir düzen yapmak istediler ki herkes HSYK’yı öğrendi. O dönem biz FETÖ derken şimdi bu dönemim AKP’lileri bizden daha hızlı FETÖ demeye başladı.

‘BEDELİNİ TÜRKİYE ÖDÜYOR’

Hürriyet, “O dönemin Milletvekilleri Fettullah Gülen’in yanına gittiklerinde başlarını kapattılar. Sanki kutsal bir mekâna girer gibi gittiler yanına. Şimdi tatlıcısından postacısına kadar FETÖ’cü diye herkesi içeri aldılar. Ama kendilerine hiçbir şey olmadı. Biz o kadar uyarmıştık. O dönemin hataları 15 Temmuz olarak karşımıza çıktı. Şimdi yine uyarıyoruz. Ama şimdi biz Hayır diyoruz diye bizi terörist ilan ediyorlar. Bu ülkede andımız yasaklanırken, bu ülkenin kurucularına ‘Ayyaş’ denildiği gün, bayrağın bile yasaklandığı gün bu ülkede bombalar zaten patlamıştı. Bugün ölen birçok gencimiz o dönemin yanlışları yüzünden hayatını kaybettiler. Şimdi o hataların bedelini ne yazık ki Türkiye ödüyor” şeklinde konuştu.

 

‘BU ANAYSA KUMPASTIR’

 “Şimdi biz bu anayasaya Hayır derken bunların hepsini gördüğümüz için Hayır diyoruz” diyen Hürriyet, “Suriye politikasında sürekli uyardık. Kimin için ne için savaşıyoruz dediğimiz halde Suriye bataklığına Suriye’yi de dâhil etmiş durumdalar. Çok kirli oyunlar oynuyorlar. Bu anayasa da Türkiye’nin önüne koyulmuş bir kumpastır. Tüm milletimizden isteğimiz bu anayasayı okusun, bilsin, dinlesin. Gerçekten kendi sorunlarına çözüm görüyorsa evet desin. Ama sırf birini seviyor, bir partiyi seviyor diye Evet diyorsa bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu tabelalardan T.C ibaresini kaldıran AKP’dir, teröristleri destekleyenler AKP’dir. FETÖ’yü bu ülkenin her yerine yerleştirenler AKP’dir. Eğer önümüze konan sistem doğru bir şey olsaydı bu sistemle yönetilenlerin dünyaya hükmetmesi gerekiyordu” dedi.

 ‘TEK KANATLA KUŞ OLMAZ’

Hürriyet konuşmasının sonunda, “Bu anayasa zamanında FETÖ ile beraber yapmak istedikleri biz sistemdir. Ama sonra yolları ayrıldı. Bugün Barzani evet çalışması yapıyor. Barzani vatansever de biz Hayır diyoruz diye vatan haini mi oluyoruz? Fethullah Gülen 6 yıl önce ölmüş olsaydı bugün ülkede heykellerini dikerlerdi. Bu kadar denetimsiz yetkilere sahip bir devlet başkanı hata yaptığında bunun geri dönüşü olmaz. Tek taşla duvar olmaz, tek kanatla kuş uçmaz. Başkanlık bütün sorunlara çare midir? gerçekten iyi bir şey olsa bir niye Hayır diyelim? Bu yüzden milletimizin elini vicdanına koymasını istiyoruz” dedi.

Kaynak : Çağdaş Kocaeli

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑