Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında pilot illerin ardınd...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında pilot illerin ardından 17 ilde daha hijyen eğitimleri başlıyor. Bu amaçla Antalya’da gerçekleştirilen “İşimiz Temiz Projesi Türkiye Geneli Yaygınlaştırma Toplantısı”nda İl Milli Eğitim Müdürlükleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu il Başkanları ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere 60 temsilcinin katılımıyla projenin yol haritası üzerine bilgilendirme yapıldı.
İSTANBUL (İGFA)- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliğiyle hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi”, pilot iller İzmir, Muğla ve Antalya’dan sonra Türkiye genelinde yaygınlaşıyor. Projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İzmir, Muğla ve Antalya’ya ek olarak Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa’dan birer temsilci olmak toplam 60 il koordinatörü ile bir araya gelinerek bilgi paylaşımında bulunuldu. Antalya Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta düzenlenen “İşimiz Temiz Projesi Türkiye Geneli Yaygınlaştırma Bilgilendirme Toplantısı’nda MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri hazır bulundu. Protokol konuşmaları ile başlayan ve gün boyu süren toplantıda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen koordinatörlere; Proje mekanizması, Koordinatör Rol ve Sorumlulukları, Kursa Kayıt Yöntemleri, Web Sitesi Tanıtımı, HBÖGM Uzaktan Eğitim Platformu ve Uygulamaları Kullanımı, Yarışma Tanıtımı, Sosyal Etki Çalışmaları konu başlıkları altında bilgilendirme yapıldı.
“EĞİTİMLERİMİZ İLE ÜLKE GENELİNDE HİJYENE DAİR BİR DÖNÜŞÜM BAŞLATMAK İSTİYORUZ”
Toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, hijyen eğitimlerinin salgın dönemindeki önemine değinerek şöyle konuştu: “Temizlik, hijyen ve hijyen koşulları gibi konuların önemini salgın döneminde bir kez daha görmüş bulunuyoruz. İşimiz Temiz projesi kapsamında, hijyen eğitimine ilişkin Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak salgın döneminde hijyen eğitimi ve uygulamalarına ilişkin eğitimler gerçekleştirdik ve projenin pilot döneminde çok sayıda kursiyere ulaştık. Proje kapsamının genişletilmesiyle birlikte de ülke genelinde temizlik ve hijyen konusunda bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Bu sebeple halk eğitimi merkezlerinde bulunan görevli eğitmenlerimizin ve proje paydaşlarımızın özverili çalışmalarıyla birlikte, ülke genelinde binlerce temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan işletme görmeyi arzuluyoruz.”
“GİRİŞİMCİLERİN FAALİYET GÖSTERDİKLERİ ALANLARDA GÜÇLENMELERİ İÇİN İLLERDE BULUNAN TEMSİLCİLERİMİZ İLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Girişimcilerin hizmet gösterdikleri faaliyet alanlarında güçlenmeleri ve desteklenmeleri adına illerde hazır bulunan kurullarımız ile birçok eğitim ve proje gerçekleştiriyoruz. Salgın sürecinde, önemi artan temizlik ve hijyen konusu ile İşimiz Temiz Projesi’nin, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün vizyonuyla, Millî Eğitim Bakanlığı ve OPET ile birlikte ülke geneline yaygınlaştırma adımlarını atmış bulunuyoruz. Hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı olarak oluşturduğumuz eğitim programları ile 20 ilimizde temiz ve sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmayı amaçlıyoruz” dedi.
“İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ İLE ÜLKEMİZDEKİ MİKRO İŞLETMELERİN HİJYEN KALİTESİNİ VE TERCİH EDİLEBİLİRLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Projeye katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ise şöyle konuştu: “Uzun yıllardır aralıksız olarak devam ettirdiğimiz Temiz Tuvalet Kampanyası ile ülkemizin gündemine “tuvalet temizliği ve hijyen” konularını getirdik. Temizlik ve hijyen konusundaki 22 yıllık tecrübe ve birikimimiz ile birlikte Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ile çoklu paydaş katılımı esasıyla yürüttüğümüz İşimiz Temiz Projesi ile de ülkemizde faaliyet gösteren mikro işletmelerin hijyen kalitesini ve tercih edilebilirliğini artırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan binlerce işletmeye sahip olmasını amaçladığımız İşimiz Temiz Projesi’nin, yeni dönemde 20 ilde uygulanacak olmasının mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.”
İşimiz Temiz Projesi kapsamında; Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa illerinde bulunan mikro işletmeler ve bireyler için toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve uygulanması amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek. Toplam 20 ilde düzenlenecek eğitimler, bu illerdeki halk eğitimi merkezlerinde görevli olan eğitmenler tarafından verilecek. İşimiz Temiz Projesi kapsamında verilecek eğitimler, ilgili halk eğitimi merkezlerinde yüz yüze ya da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenecek videolar yoluyla gerçekleştirilecek. Türkiye geneli yaygınlaşma sürecine 20 ilde başlayan projenin, daha sonraki dönemlerde 81 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.