whatsapp

İGF

İYİ Parti: “Bal üretim sahalarında konaklama izni verilmemeli”

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, 15 gün boyunca dört bir yanda süren ve orman yangınları sırasında çam balı üreticilerinin de mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Akmeşe, yangınlarda 5 bin 500 çam balı üreticimizi...

17 Ağustos 2021 Saat: 11:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 209 kez okunmuştur

İYİ Parti: “Bal üretim sahalarında konaklama izni verilmemeli”
İYİ Parti: “Bal üretim sahalarında konaklama izni verilmemeli”

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, 15 gün boyunca dört bir yanda süren ve orman yangınları sırasında çam balı üreticilerinin de mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Akmeşe, yangınlarda 5 bin 500 çam balı üreticimizin daha fazla mağdur olmasını önleyebilmek için bal üretim sahalarında konaklama izni verilmemesini talep etti.

Yüksel ERCAN (İGFA) - İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, il genelinde 15 gün süren ve tahminen 70 bin hektarlık bir ormanlık alanın zarar gördüğü yangınlarda, çam balı üreticisinin de büyük kayıplar yaşadığını, bu konuda daha fazla mağduriyet yaşanmaması için Muğla Valiliği’nden konaklama yeri talebinde bulunduklarını, yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

İl Başkanı Akmeşe açıklamasında, Marmaris'in Armutalan Mahallesi'nde 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve Bodrum, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe, Köyceğiz,  Seydikemer ve Fethiye ilçelerimizin çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan, tarihin en büyük orman yangınlarının 15 gündür etkisini sürdürdüğünü kaydederek, tahminen 70 bin hektarlık ormanın yok olmasına neden olduğunu söyledi.

Yangınlarda yüz binlerce Kızılçam, Zeytin, Defne, Keçiboynuzu ve benzeri ağaçlarımızın yanı sıra, ormanda yaşayan canlılar, endemik bitki türleri de zarar görmüş, ekosistem bir bütün olarak zarar görerek, geleceğimizi de yok olduğuna dikkati çeken Akmeşe, "Muğla'da 5 bin 500 ailenin 1 milyon adet kovanla en büyük geçim kaynağı olan arıcılık, çam balı üretimi büyük bir darbe almıştır. Yanan ağaçlarda bulunan ve çam balı üretiminde aracı, endemik bir tür olan başta çam böceklerinin de yanması ile önümüzdeki 30 yıl boyunca çam balı rekoltesinin düşük olacağı öngörülmektedir. Dünyadaki çam balı üretiminin yüzde 90’nını karşılayan Muğla’daki üreticilerimize destek olmak adına en acil olarak alınması gereken önlem, şu an çam balı üretimi için mevsim gereği ilimiz dışındaki yaylalara giden, Eylül ayı itibariyle geri dönecek olan üreticilerimiz dışında başka illerden gelecek olan arı üreticileri için bir kısıtlama getirilmesidir. İlimizde çam balı üretimi sahaları başta Marmaris ilçemiz olmak üzere diğer ilçelerimizde de artık yeterli değildir" diye konuştu.

Öte yandan 5 bin 500 çam balı üreticisinin daha fazla mağdur olmasını önleyebilmek için başka illerden gelen bal üreticilerine yetersiz duruma düşmüş, bal üretim sahalarında konaklama izni verilmemesini talep eden Akmeşe, İYİ Parti olarak bu konudaki hassasiyetini gösteren başvuruyu Muğla Valiliği'ne ilettiklerini söyledi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑