whatsapp

Güncel

İYİ PARTİ’NİN GEBZE KARARI

31 Mart yerel seçimleri için işbirliği yapan  CHP ve İYİ Parti  arasında Kocaeli’de de ittifak yapma karar aldı.  İddialara göre İYİ Parti Gebze’de adayını geri çekerek CHP’ye destek verecek.

4 Ocak 2019 Saat: 20:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.206 kez okunmuştur

İYİ PARTİ’NİN GEBZE KARARI
İYİ PARTİ’NİN GEBZE KARARI

İYİ Parti’de 31 Mart 2019 yerel seçimleri için 1 Aralık’ta başlayan aday adaylığı başvuru süreci 31 Aralık’ta sona ermişti.  İlk kez yerel seçime girecek olan İYİ Parti, CHP ile Kocaeli’de ortak komisyon kurarak 12 ilçe ve büyükşehirde ittifak yapma kararı almıştı. CHP’nin de destek vereceği İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına sadece eski İl Başkanı Serdar Kaman başvurusunu yaptı. İYİ Parti de İzmit’te aday çıkartmayacak CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyecek.

GEBZE GERİ ÇEKİLEBİLİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7 Aralık tarihinde ilimize gelerek 4 ilçenin belediye başkan adayını kamuoyuna açıklamıştı. Akşener, Gebze Belediye Başkan Adayı Burcu Çetinkaya, Körfez Belediye Başkan adayı Salih Şirin, Derince Belediye Başkan adayı Nurcan Acaroğlu Göktaş ve Kandıra Belediye Başkan adayı Ercüment Şahin olarak belirlemişti. Ancak İYİ Parti’nin CHP ile ortak oluşturulan komisyon doğrultusunda Gebze ve Derince adaylarını geri çekebileceği iddia edildi. Bu iddiaların ne kadar doğru olduğu ise önümüzde ki günlerde netlik kazanacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑