whatsapp

Güncel

İzmit’in dünü ve bugünü sergilendi

“Dünden Bugüne İzmit” konulu resim sergisinde İzmit’in tarihi güzellikleri 43 tablo ile sergilendi

28 Ocak 2016 Saat: 09:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.201 kez okunmuştur

İzmit’in dünü ve bugünü sergilendi
İzmit’in dünü ve bugünü sergilendi

43 TABLO SERGİLENDİ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle “Dünden Bugüne İzmit” konulu resim sergisi önceki gün Tren Garı Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İzmit’in tarihi güzellikleri anlatan Vehbiye Başkan ve Ecaterina Nıcolau ya ait 43 adet tablo sanatseveler tarafından büyük ilgi gördü.

2015 YILINDA BAŞLADILAR

Resim sergisine Vali Yardımcısı Aziz İnci, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Pusula Düşünce Derneği Başkanı Volkan Şenel ve çok sayıda sanatsever katıldı. Vehbiye Başkan ve Ecaterin Nıcolau sanata olan tutkularını kendilerine has üslup ve anlayışla harmanlayarak oluşturdukları eserlerini “Dünden Bugüne İzmit” konulu resim sergisinde sunma fırsatı buldu. Sanatçılar “Dünden Bugüne İzmit” projesini hayata geçirmek için 2015 yılı başlarında gerekli çalışmalara başladı. 

PROTOKLE TEŞEKKÜR

Sergide açılış konuşması yapan Ressam Vehbiye Başkan, “Bundan tam bir sene önce iki arkadaş bir yola çıktık. Bu yolda İzmit’im geçmişini ve bu günün yansımalarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu yolculuğumuzda bize destek olan tüm protokol üyelerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MÜTEVAZİ BİR KENTTİ

Vali Yardımcısı Aziz İnci ise şu ifadelere yer verdi: “Bu sergide İzmit’in dünü ve bugününü görüp nostalji yapmış olacağız. Kocaeli 40 sene önce çok mütevazi bir kentti. Bugün ise hayat standartları çok yüksek bir kent. Sanayi zenginliğinin yanında doğal güzelliklerini korumayı bilmiş. Bu kentin doğal güzelliklerinin bu tablodakiler gibi devam etmesini umuyorum.” 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑