whatsapp

Güncel

KADINLAR 8 MART'TA ALANLARA

Kocaeli Kadın Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla tüm kadınları 8 Mart'ta alanlara davet etti

6 Mart 2016 Saat: 11:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.523 kez okunmuştur

KADINLAR 8 MART'TA ALANLARA
KADINLAR 8 MART'TA ALANLARA

Kocaeli Kadın Platformu Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri tüm kadınları 8 Mart'ta alanlara davet etti. Platform 8 Mart'ta saat 18.30’da Merkez Bankası önünden başlayacak yürüyüşe katılması için tüm kadınlara çağrı yaptı. Basın açıklamasının ardından kadınlar stant açarak broşür dağıttı.

 

NEFRET CİNAYETLERİ

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Nazlı Ulutepe, “Kadın emeğini kimliğini ve bedenini hedef alan saldırılar, erkek-devlet-sermaye ortaklığında devam ettiriliyor. Her gün katledilen, intihara sürüklenen, tacize ve tecavüze uğrayan kadınların sayısında yaşanan artış, yokmuş gibi gösterilerek kadına şiddet yoktur, algıda seçicilik vardır söylemleri bizzat Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından dile getiriliyor. Kadın katillerine saygın tutum indirimleri uygulanarak yeni katliam ve tecavüzlerin önü açılmaktadır. LGBTİ'lere karşı erkek devletin transfobik ve homofobik söylemleri nefret cinayetlerinin işlenmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

 

MEŞRU MÜDAFAA

Erkek saldırıları ve tecavüzcülere karşı meşru müdafaanın bir hak olduğunu ifade eden Ulutepe, “Nevin ve Çilem gibi birçok kadın, yaşamlarına kast eden, tecavüzü kendilerine hak gören erkeklere ve onları koruyan erkek devlete karşı sadece yaşam haklarını korudukları için yargılanmaktadır. Bizden susmamız, kaderimiz diyerek yaşamımıza davam etmemiz beklense de susmayacağız. Biz kadınları çalışma yaşamı ve kamusal alanlardan kopararak eve kapatmayı hedefleyen iktidarın baskı ve korkutma politikalarına karşı mücadelemizi devam ettirmeye kararlıyız. Eşitlik ve özgürlük için mücadeleyi, direniş ve isyanı büyütmek için direnişi giyiniyor isyanı kuşanıyoruz" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑