whatsapp

Güncel

KAISİAD ADLİ RESTAURANTA TOPLANDI

Kars,Ardahan,Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği KAISİAD her ay geleneksel olarak sürdürdüğü kahvaltılı toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi.

24 Mart 2019 Saat: 15:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.717 kez okunmuştur

KAISİAD ADLİ RESTAURANTA TOPLANDI
KAISİAD ADLİ RESTAURANTA TOPLANDI

7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

KAISİAD geleneksel kahvaltılı toplantısı Tuzla Adli Restaurant yönetim kurulu başkanı Bekir Süt’ün ev sahipliğinde Adli Restaurant’ta gerçekleşti. KAISİAD üyelerinin yoğun katılım sağladığı aylık değerlendirme ve istişare toplantısında bir konuşma yapan KAISİAD yönetim kurulu başkanı İş adamı İnşaat yüksek mühendisi Meşaik Karakuş ekonomiyi değerlendirdi çalışmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ülke ekonomisinin gidişatı ve uluslar arası iş ilişkileri hakkında bilgi verdi. Başkan Karakuş, döviz kurlarında yaşanan iniş ve çıkışlar bizi ilgilendirmemeli buna göre herkes işini ayarlamalı dedi.

“BİZ BURAYA GELİRKEN İŞ ADAMI OLARAK GELMEDİK”

KAISİAD Başkanı Karakuş, “Geleneksel kahvaltılı toplantılarımızda birlikte olmaktan hepimiz son derece mutlu ve huzurlu oluyoruz buraya kadar gelen misafirlerimize arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Buraya gelerek yeni yol ve yöntemler geliştirerek birlikte sıkıntılarımızı çözmeliyiz, sıkıntılardan etkilenmeden çıkmak için yeni yöntemler bulmalıyız. Doğru kararlar alarak doğru tahlil etmek, geliştirmenin yolu yani yeni yollar bulmalıyız.” Memleketimize geziler ve iş seyahatleri yapıyoruz. Memleketimizde fakir yok fakir dediğimiz insanın en az 20 ineği var, yani iki yüz milyon sermayesi var burada asgari ücretin altında  ikimilyon liraya çalışarak ayakta durmaya, evini geçindirmeye çalışınlar var. Biz oradan buraya gelirken iş adamı olarak gelmedik buraya gelirken yastığımızı yorganımızı alarak geldik biz orada her şeyi onlara bırakıp geldik fakirlik yok. Burada yöre dernekleri ayakta durmak için üretmek durumundadır.” Dedi.

“UN VAR YAĞ VAR HELVA YAPAN İNSAN YOK”

KAISİAD Başkanı Karakuş önemli konularda örnekler vererek yaptığı açıklamalarda Karsta her şey var, üreten insan yok. Tembellik var, un yağ var helva yapan insan yok. Derneklerin bir tek eksiği var, “Bilgi eksikliği” bu sorun çözülerek kendi aramızda aşmak ve üretmek zorundayız. Dedi.

KAISİAD’lı İŞADAMLARI GÖRÜŞLERİNİ BELİRTTİLER

Serbest görüş belirten KAISİAD üyesi iş adamları önemli konularda bilgi aktardı ekonominin geliştirilmesi, iyileştirilmesi hakkında dipnotlar düştü..KAISİAD’lı iş adamları Osman Adıgüzel, Bekir Süt, KAISİAD eski başkanı Nasreddin Bavaş, Resul Orman, kurucu başkan Av. Ufuk Ekinci, Beyaz Umut Derneği Başkanı Eğitimci yazar Yusuf Ziya Yılmaz, KAI Başkanı Metin Baytöre, Darıca Karslılar Derneği başkanı Ali Şen bölgede gelişen sorunlar ve ele alınarak değerlendirilmesi gereken konular hakkında bilgi verdiler, uyarılarda bulundular. Toplantıya katılan İş adamları çok önemli işlere imza attıklarını belirterek katılımcılara teşekkür ettiler.

ABDULLAH YILMAZEL ANILDI

KAISİAD’lı iş adamları geleneksel toplantı ve çalışmaların değerlendirilmesi sonrası geçen sürede Kars, Sarıkamış ve Çıldır’a gerçekleşen seyahatleri ile alakalı anıları ve yöresel fıkralarla renklendirdiler. Bir süre önce vefat eden yöremizin önemli değerlerinden Abdullah Yılmazel geçmişte güzel günlere ışık tutan anıları ile anılarak yad edildi. Yöreye özgü fıkralar eşliğinde Adli Restaurant yönetim kurulu başkanı Bekir Süt’ün ikram ettiği kahveler sonrası program sona erdi. Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz şiir kitabını imzalayarak iş adamlarına ve konuklara hediye etti.

                                                   

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑