whatsapp

Eğitim

KAPATILAN 11 YURT DEVLET KONTROLÜNE GEÇTİ

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, çıkartılan KHK ile kapatılan ve varlıkları Hazine’ye devredilen yurtlarla ilgili çalışma yerel bazda da sürüyor. İlimizde, Hazine’ye devredilen, kontrolü devlete geçen 11 yurt bulunuyor.

6 Ağustos 2016 Saat: 11:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.881 kez okunmuştur

KAPATILAN 11 YURT DEVLET KONTROLÜNE GEÇTİ
KAPATILAN 11 YURT DEVLET KONTROLÜNE GEÇTİ

Devlet mülkiyetine geçen yurtların bir kısmı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, bir kısmı da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016­2017 eğitim öğretim yılında kapanan ve devlet mülkiyetine geçen yurtları en kısa zamanda onarıp, eğitim için ilimize gelen dar gelirli öğrencilerin konaklamasında kullanacak.
BAKANLIKTAN ONAYLANDI
İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, kamuya geçen yurtların isimlerini açıklarken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında oluşturulacak bir heyet yurtların ilimizde nasıl kullanacağına karar verecek. Üniversite ve Lise öğrencilerinin konaklamalarında kullanılacak olan yurtların 2016­2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor. Her biri 150 ila 200 öğrenci kapasitesine sahip yurtlarda 800’ü aşkın öğrencinin konaklaması sağlanabilecek.
DEVLETE GEÇEN İŞTE O 11 YURT
İlimizde uzun süredir faaliyet gösteren İzmit, Körfez, Başiskele, Gebze ilçelerimizde bulunan ve KHK ile
kapatılarak tüm mal varlıkları ve taşınmazları Hazine’ye geçen yurtlar şöyle: İzmit Özel Leyla Hanım Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, İzmit Özel Levent Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, İzmit Özel Dünya Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, İzmit Özel Menba Eldoğan Baran Orta öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Körfez Özel Kutbay Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Başiskele Özel Yuvacık Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Gölcük Özel Güler Ortaöğretim Kız Yurdu, Körfez Özel Umut Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Gebze Özel Filiz Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Gebze Özel Fırat Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Gebze Özel Berk Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑