whatsapp

Güncel

KARABACAK: VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK

Darıca Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi.

3 Kasım 2017 Saat: 11:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.486 kez okunmuştur

KARABACAK: VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK
KARABACAK: VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın başkanlık yaptığı toplantıda, hayata geçirilecek projeler meclis üyeleri ile paylaşıldı. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda bazı maddeler ilgili komisyona gönderilirken, İşletme İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Tesislerde ki organizasyon ücretleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Darıca'da hayata geçirilmesi planlanan projeleri meclis üyeleri ile paylaştı. Toplantıda konuşma yapan Karabacak, "Cami Mahallesinde çok modern bir kapalı pazar inşa edeceğiz. Yine Emek Mahallesi'nde bulunan alana Nikah Sarayı, Cami ve büyük bir kent park yapmayı planladık. Projeler hazırlandı. Bu projelerin startını 2018 yılında vereceğiz. Darıca modern yapılarla birlikte projelerimizle vatandaşlarımızı buluşturacağız" dedi. Spor Köyü projesinin de tanıtımını yapan Karabacak, "Bu projeyi vizyon projesi olarak bakanlığımıza sunacağız. Türkiye'ye örnek olacak vizyon proje. Bu projeyi bakanlığımızın ve hükümetimizin desteği ile hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Toplantıda gündeme gelen Darıca - Gebze metro projesiyle ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi İbrahim Karslı, "Size dosya halinde bin vatandaşımızın imzasını sunduk. Kamulaştırmalarla ilgili sorun yaşanıyor. Bununla ilgili biz Büyükşehir Belediyesi'nden bilgi talep ettik fakat yeterli bilgi verilmedi" dedi. Bunun üzerine konuşan Belediye Başkanı Karabacak, "Metro projesi büyük ve bölgemiz için gerekli olan bir proje. Bu projenin çalışması uzun incelemeler sonucu oluşuyor. Kamulaştırmalarla ilgili vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek. Bu kamulaştırmaları yapmak zorundayız" dedi.

Askeri alanla ilgili bir kısmın da Hayvanat Bahçesi'ne devredilmesi konusunda teklif götürdüklerini söyleyen Karabacak, teklin kabul görmesi durumunda bu alanda ayrılacak bir kısmın hayvanat bahçesi tarafından büyük bir botanik park düzenleneceğini de söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑