whatsapp

Sağlık

KOAH hastaları COVID-19 aşısını yaptırmalı

OAH hastalarının COVID-19 ve grip aşılarını yaptırması ve nefes yoluyla alınan ilaçları düzenli olarak kullanması gerektiğine dikkat çeken Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, tedavinin yanı sıra hastaların sağlıklı be...

17 Kasım 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 298 kez okunmuştur

KOAH hastaları COVID-19 aşısını yaptırmalı
KOAH hastaları COVID-19 aşısını yaptırmalı

OAH hastalarının COVID-19 ve grip aşılarını yaptırması ve nefes yoluyla alınan ilaçları düzenli olarak kullanması gerektiğine dikkat çeken Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, tedavinin yanı sıra hastaların sağlıklı beslenmeleri, fiziksel aktivitelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) - KOAH hastalarının Kovid-19 ve grip aşılarını yaptırması ve nefes yoluyla alınan ilaçları düzenli olarak kullanması gerektiğine dikkat çeken Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, tedavinin yanı sıra hastaların sağlıklı beslenmeleri, fiziksel aktivitelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

KOAH’ın genellikle zararlı toz ve gaz maruziyeti veya yetersiz akciğer gelişimine neden olan faktörlerin etkisiyle ortaya çıktığını belirten Dr. Yavuzyılmaz, “KOAH kalıcı solunumsal yakınmalarla birlikte nefes alıp vermede zorluk ile karakterize, yaygın, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığıdır. KOAH hastaları pandemi sürecinde en kırılgan hasta grupları arasında olduğu için Sağlıklı akciğerler ve sağlıklı nefes için dünyanın, insan sağlığı açısından daha iyi bir yer haline gelmesi gerekiyor. Bu nedenle 2021 yılı Dünya KOAH Günü için ‘Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Dünya' teması belirlenmiştir” dedi.
 
TEMEL NEDEN KİRLİ HAVA

KOAH’ın temel nedenin kirli hava soluma sorunu olduğunu dile getiren Dr. Yavuzyılmaz, “Anne karnından itibaren gerek iç ortamlarda, gerekse dış ortamlarda soluduğumuz zararlı duman, gaz ve küçük parçacıklar nedeniyle KOAH oluşabilmektedir. Tütün dumanı, termik santraller, fabrikalar ve trafikteki arabaların egzozlarından çevreye yaydıkları kirli hava, ısınma ve yemek pişirme amaçlı evlerdeki soba veya ocaklarda yakılan odun, tezek, ağaç kökleri ve kömürün dumanı ve tozlu dumanlı işyerlerinde soluduğumuz kirli hava hastalığa neden olan en önemli sebeplerdir” şeklinde konuştu.
 
Dr. Yavuzyılmaz, korunmada ise en önemli husus, soluduğumuz havanın kalitesinin iyileştirilmesi, sağlıklı beslenme, egzersiz ve aşılanması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑