Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır’da zor şartlar altında çalışan 15 gazeteciyi 3 gün boyunca Kocaeli’de ağırlayacak.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır’da zor şartlar altında çalışan 15 gazeteciyi 3 gün boyunca Kocaeli’de ağırlayacak.
Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi de olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Vekili Levent Altun geçtiğimiz günlerde Diyarbakırlı gazetecilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve manevi olarak yanlarında olmak amacıyla Diyarbakır’a inceleme gezisi gerçekleştirmişti.
Gürol proje hakkında bilgi verdi
Gezinin ardından bir proje geliştirdiklerini belirten Başkan Çetin Gürol, “24-25-26 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakırlı meslektaşlarımızı şehrimizde ağırlayacağız. Hem uzmanlar eşliğinde verilecek eğitimle motivasyonlarını artıracağız hem de yaşadıkları sorunları gündeme getireceğiz” diye konuştu.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek’e de teşekkür eden Gürol, “Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak, Diyarbakır’daki meslektaşlarımızın hangi koşullarda çalıştığını yerinde görmek, analiz ve değerlendirme yapmak, bu konuda bir çalışma yapmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdik. Bize en iyi şekilde ev sahipliği yapan, meslektaşlarımızla buluşturan ve şehir gezisi yapmamıza olanak sağlayan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ve yönetim kuruluna ayrıca teşekkür ederiz. Türkiye Gazeteciler Federasyonumuzun Karabük’te gerçekleştirdiği 2. Anadolu Buluşmasında da bölgede yapılacak olan çalışmalar ile ilgili de raporumuzu sunduk” dedi.
Altun’dan Diyarbakır izlenimleri
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Levent Altun da, Diyarbakır’a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından bir değerlendirme bildirisi hazırladı. Altun, özellikle son dönemde terörün ve çatışmaların odak noktasındaki Diyarbakır’da gazetecilerin çok zor şartlar altında görevlerini yaptığına dikkat çekerken, “ Gerek gazete ziyaretlerinde gerekse birebir olarak görüştüğümüz meslektaşlarımız, Diyarbakır’da gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu anlattılar. Diyarbakırlı meslektaşlarımız, psikolojik baskı altında kaldıklarını, taraf olmaya zorlandıklarını söylüyorlar. Beklentileri ise tarafsızca gazetecilik yapmak” diye konuştu.
Yanlarında olmamız gerekiyor
Levent Altun, bildirisinde ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Terör örgütlerinin hedefinde olmanın can tehlikesine dikkat çeken meslektaşlarımız, devletine ve ülkesine bağlı gazeteciler olarak güvenlik güçlerinden de daha fazla anlayış beklediklerini dile getirdiler. Diyarbakır’daki birçok gazeteci terör nedeniyle kapanan gazeteler nedeniyle işsiz kalmış, evlerini taşımış ve ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşıyor. Birçok gazeteci ise yaşanan olaylar neticesinde psikolojik sorunlar içinde mesleğini yürütme çabasında. Diyarbakır’da yaşanan bu olumsuzluklardan en fazla etkilenen gazetecilerin yanında olmak tüm meslektaşlarımızın görevi olmalıdır. Maddi desteğin yanı sıra manevi olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek, bu sorunların çözümü noktasında farkındalık yaratacak çalışmalar yapmak kaçınılmazdır.”