whatsapp

Sağlık

KONAK HASTANESİ GEBZE, ÇOCUKLARDA EL-AYAK-AĞIZ HASTALIĞI KONUSUNDA UYARDI

Konak Hastanesi Gebze yaptığı açıklamada çoğunlukla 5 yaş altı çocuklarda, ateş, ağız içinde yara, el ve ayaklarda döküntü ile kendini gösteren El-Ayak-Ağız Hastalığı konusunda uyardı.

3 Mart 2017 Saat: 11:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.917 kez okunmuştur

KONAK HASTANESİ GEBZE, ÇOCUKLARDA EL-AYAK-AĞIZ HASTALIĞI KONUSUNDA UYARDI
KONAK HASTANESİ GEBZE, ÇOCUKLARDA EL-AYAK-AĞIZ HASTALIĞI KONUSUNDA UYARDI

Konak Hastaneleri Gebze, El-Ayak-Ağız Hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hastalığın sıklıkla ateş, iştahsızlık ve boğaz ağrısı ile başladığını belirten Konak Hastaneleri Gebze Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Raif Konakcı, “Ateş başladıktan 2-3 gün sonra, ağızda ağrılı, ülseratif döküntüler meydana gelir. Deri döküntüsü 1-2 gün sonra gelişir. Ayak tabanı ve el ayalarında meydana gelen kırmızı döküntüler halinde başlar, daha sonra su toplar. Nadiren döküntüler dizlerde, dirseklerde, kalçada veya genital bölgede olabilir” dedi.

  1. “Hastalığa neden olan virüsler burun ve boğaz bölgesine yerleşir. Bu virüs dışkı, oral yol ve lezyonlara direkt temasla insandan insana bulaşabilir. Hastalıkta, hastaların hepsinde belirtileri görülen tüm döküntüler birden olmayabilir. Dolayısıyla birçok erişkin, hiç belirti oluşmadan, hastalığı taşıyabilir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak;

• Hasta ile temastan kaçınmak,

• El temizliğine dikkat etmek,

• Özellikle tuvalet kullanımı sonrası veya bez değiştirdikten sonra mutlaka el yıkamaya özen göstermek,

• Oyuncaklar da dâhil olmak üzere, çocukların kullandığı tüm malzemelerin temizliğine dikkat etmek,

• Hastalarla yakın temastan (öpüşme, sarılma gibi…) kaçınmak,

• Ortak tabak, bardak kullanmamak gerekiyor.

 

“10 günlük bir sürede hastalık kendiliğinden geçiyor”

Hastalığın henüz kendine özgü bir tedavisi bulunmuyor. Viral bir hastalık olmasından kaynaklı antibiyotiklerin de bir faydası yok. Hastalığa henüz bir aşı geliştirilmiş değil. Ancak ebeveynlerin endişeye kapılmasına gerek yok çünkü hastaların yakınmalarını azaltmak için ağrı kesiciler ve ağız yaralarına karşı çeşitli ilaçlar faydalı oluyor. 1 hafta, 10 gün içerisinde ise hastalık seyrini tamamlayarak kendiliğinden düzeliyor.”

Özellikle bebeklerin ağızdaki yaralardan dolayı yutma güçlüğü yaşayıp susuz kalabileceğine de dikkat çeken Uzm. Dr. Konakcı, “Bu nedenle bebeklere bol sıvı verilmeli, çorba, muhallebi ve yoğurt gibi serin yiyecekler ile beslenmelidir” dedi.

 

Özel Konak Hastaneleri Hakkında

 

1995 yılında İzmit'te kurulan Konak Sağlık Grubu, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Yatırımlarını günden güne genişleten Konak Sağlık Grubu 2013 yılında bünyesine kattığı Gebze Tıp Merkezi'ni 2015 yılında A Sınıf hastane olarak hizmete aldı. 2014 yılında hizmete giren Gölcük Aile Konak Hastanesi ile yatırımlarına devam eden Konak Sağlık Grubu, aynı yıl Adapazarı'nda bünyesine kattığı Konak Tıp Merkezi’ni ise 2016 yılında yaptığı yatırım ile açarak Bölgesinde fark yaratmıştır.

   

Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Sağlık Gurubu BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi gibi hizmetleri de verebilmektedir. 15000 m2 kapalı alana sahip Konak Hastanesi, 2015 Mart ayında hizmete giren Kocaeli'nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑