Konak Hastanesi Gebze, uygulamaya aldığı Minnesota Çok Yönlü Kişilik Testi ile rahatsızlıkları teşhis etmeye başladı.
Konak Hastanesi Gebze, uygulamaya aldığı Minnesota Çok Yönlü Kişilik Testi ile depresyon, hipokondriazi (hastalık hastalığı), histeri (konversiyon), psikolojik sapma, kadınlık-erkeklik (cinsel tercih ve eğilimler), paranoya (şüphecilik), psikasteni (takıntı-saplantı), şizofreni, hipomani (duygu-durum bozukluğu) ve sosyal içe dönüklük gibi psikolojik rahatsızlıkları teşhis etmeye başladı.
Konak Hastanesi Gebze, 1939 yılında ABD’de Minnesota Üniversitesi tarafından psikiyatrik hastaların değerlendirilmesi (tanı konulması), hastalığın şiddetinin değerlendirilmesi ve tedavi sonucunda hastalığın seyrindeki değişimin belirlenmesini sağlamak amacıyla geliştirilen bir ölçek olan Minnesota Çok Yönlü Kişilik Testi’ni (MMPI) uygulamaya aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Konak Hastanesi Gebze Psikoloğu Hilal Kübra Şirin, şunları söyledi: “MMPI çok yönlü kişilik testi; depresyon, hipokondriazi (hastalık hastalığı), histeri (konversiyon), psikolojik sapma, kadınlık-erkeklik (cinsel tercih ve eğilimler), paranoya (şüphecilik), psikasteni (takıntı-saplantı), şizofreni, hipomani(duygu-durum bozukluğu) ve sosyal içe dönüklük gibi psikolojik rahatsızlıkları teşhis etmekte kullanılır. MMPI çok yönlü kişilik testi hasta için psikolojik bir check-up niteliğindedir. Ayrıca yeni işe alımlarda ya da mevcut çalışanlar üzerinde kişinin göreve uygunluğunun belirlenmesi amacıyla da kullanılır.
MMPI çok yönlü kişilik testinin uygulanabilmesi için; ölçeğin uygulanacağı kişinin en az ilkokul mezunu olması ve kişinin 16 yaş ve üzerinde olması gerekmektedir.
MMPI çok yönlü kişilik testi 566 sorudan oluşur ve uygulama süresi 2 saat olup Konak Hastanesi Gebze’de uygulanmaktadır.”