Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, köprünün ayak temellerini oluşturan ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının yüklemesini ve en ağırı 886 ton olan 87 tabliyesinin yü...
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, köprünün ayak temellerini oluşturan ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının yüklemesini ve en ağırı 886 ton olan 87 tabliyesinin yükleme-tahliye işlemlerini başarıyla gerçekleştirerek Çanakkale Köprüsü projesine imzasını attı.
ÇANAKKALE (İGFA) - Hareket, başarıyla tamamladığı projelere Çanakkale Boğazı'nın ilk asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de ekledi.
Projede ilk olarak köprünün ayak temellerini oluşturacak ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftların yüklemesi gerçekleştirildi. Daha sonra Köprünün toplam ağırlığı yaklaşık 60 bin ton olan 87 adet tabliyesinin Gölcük’ten Gelibolu'ya taşınması sırasında yükleme ve tahliye işlemini tamamladı.
Türkiye’nin en prestijli projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde üzerlerine düşen görevi başarıyla tamamlamanın gururunu taşıdıklarını söyleyen Hareket Genel Müdürü Abdullah Altunkum, “Sektördeki gücümüzü ortaya koyan bir projeyi daha başarıyla tamamladık. Türkiye için son derece kıymetli olan 1915 Çanakkale Köprüsü için taşıdığımız yükler, boyutları itibarıyla riskli yüklerdi. Bunları emniyetle taşıyabilmek uzmanlık ve güçlü bir makine parkı gerektiriyor" dedi.