whatsapp

Güncel

“LAİKLİKTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ!”

Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık; “Laiklik Bilimsel eğitimin çocuklarımızın ve aydınlık yarınların da güvencesidir. Laiklikten asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

7 Şubat 2018 Saat: 11:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.654 kez okunmuştur

“LAİKLİKTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ!”
“LAİKLİKTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ!”

Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık yaptığı açıklamada; “Gerekli altyapı hazırlıkları tamamlanmadan bir çırpıda kaldırılan TEOG’un yerine getirilen sistemin 138 gün sonra bile hâlâ tam netleştirilemediği, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün eğitimde ikinci dönem başladı ama öğrencilerin liselere nasıl ve hangi kriterlere göre yerleşeceği hâlâ koca bir soru işareti olarak önümüzde durmaktadır. Antalya’da düzenlenen Özel Okullar Derneği’nin sempozyumuna katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bürokratları, yeni sisteme ilişkin gazetecilerin sorduğu sorulara ya tam cevap verememiş ya da skandal cevaplar vermiştir.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Çetin ise aynı sempozyumda resmen yeni sisteme dair acınası tabloyu gözler önüne seren açıklamalarda bulunmuştur.

Çetin, 2 Haziran’da yapılacak liseye geçiş sınavının sorularının çok zor olacağını söylemiş ve “Bu seçme sınavı olacak ve en üst gruptan yüzde 10 öğrenciyi seçeceğiz. Sorular çok zor olacak. Sorular öğrencilerin yüzde 50’sine, 60’na hiç hitap etmeyecek. Bu da doğal, biz üst grup öğrenciyi seçeceğiz” ifadelerini kullanmıştır.” Dedi.

ÖĞRENCİLER GÖZDEN ÇIKARILDI

Çalık ayrıca; “Bu açıklamalar, öğrenciler arasındaki eşitliği tanımayan bir zihniyetin, sınavlara da bu çerçevede baktığını göstermiştir. Her öğrenciyi en makul şekilde ve potansiyelince geliştirmek, daha eğitimli hale getirmekle yükümlü olan Bakanlığın, milyonlarca öğrenciyi gözden çıkardığını ortaya koymuştur. Aynı şahsın, “Sınav sadece belli okullarda yapılacaksa taşradaki yoksul bir çocuk bu sınava nasıl girecek? Nasıl ulaşacak ve nasıl konaklayacak?” sorusuna, “Çok zor bir soru. Ama sınav her yerde olmayacak” cevabı vermesi de ayrıca skandaldır. Bu, çobanken sınav birincisi olarak ülkece yüreğimizi ısıtan hikayeleri artık hiç duyamayacağımız anlamına gelmektedir ve yoksulun yoksul, köylünün de köyünde kalmasının fermanıdır. Eğitim-İş olarak uyarıyoruz, bu belirsizlikleri eğitimin tüm paydaşlarından fikir almadan rasyonel biçimde netleştiremezsiniz; öğretmenlere hak ettiği değeri vermeden okulları bilgi yuvası haline getiremezsiniz; öğrenciler, öğretmenler, okullar arasında ayrımcılık yaparak, eğitimli, bir arada huzurla yaşayan bireylerin yaşadığı bir Türkiye umudunu ütopyaya dönüştürürsünüz.” Dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑