Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, AK Parti, CHP ve İYİ Parti'yi söyleşi programında buluşturdu.
MALATYA (İGFA) - Malatya Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen söyleşi programına AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İYİ Parti Malatya İl Başkan Vekili Feyzi Kılıç konuşmacı olarak katılırken, programın moderatörlüğünü Kent Konseyi Gruplar Koordinatörü Hatice Albayrak yaptı. Program kapsamında katılımcılara kadının toplumsal hayattaki rolü, kadınların siyasal kademelerde aktif olarak söz sahibi olması için yapılması gerekenler, kadına şiddet konusunda her anlamda alınması gereken tedbirler, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik yasal ve yönetsel düzenlemeler, kadının aile içerisindeki rolü ile sorular yöneltildi.
"KADINLAR İÇİN İRADE KOYDUK"
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, yerel ve ulusal bazda kadının hayatını kolaylaştıracak, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal manada hak ettiği yere ulaşmasını sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının 1930’larda verilmesinin çok kıymetli olduğunu, AK Parti olarak bu sürecin işlerlik kazanması açısından her anlamda yasal ve yönetsel iyileştirmeler yapılması için çok büyük irade ortaya koyduklarını belirtti.
"KADININ SİYASİ KONUMU GÜÇLENMELİ"
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel sürecinden bahsederek gelinen sürecin bir hak arama ve insan hakları süreci olarak görülmesinin günü her yönden daha da anlamlı kılacağını belirtti. Kadının her alanda eşit bir temsilinin olmasının topluma her anlamda değer katacağını belirten CHP İl Başkanı Enver Kiraz, kadınların siyasal hayatta daha çok rol alması için bütün siyasal partilerin bir araya gelerek kadının siyasi hayattaki konumunun güçlenmesini anayasal bir zemine oturtmaları gerektiğini söyledi.
KADINLAR STK'LARDA DAHA ÇOK YER ALMALI
İYİ Parti Malatya İl Başkan Vekili Feyzi Kılıç, ellerinin emeğini gözlerinin nuruyla birleştiren bütün kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta daha çok yer almasına dönük çabaların olduğunu, fakat bu çabaların yeterli olmadığını söyledi. Kadınların sadece seçim dönemlerinde oy kullanması ile siyasete aktif olarak katıldıkları anlamına gelmeyeceğini belirten Kılıç, bu kapsamda kadınların sivil toplum kuruluşlarında da daha çok yer almasının siyasetin, ekonominin ve kültürel hayatın çıtasını yükselteceğine inandıklarını dile getirdi.