whatsapp

Güncel

“MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA TAM NOT”

Kocaeli’deki Mavi Bayraklı plajlarda çevre eğitim etkinlikleri ve uygunluk denetimleri gerçekleştirildi.

31 Temmuz 2017 Saat: 07:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.766 kez okunmuştur

“MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA TAM NOT”
“MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA TAM NOT”

“Mavi Bayraklı plajlara tam not”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazanan Altınkemer, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı Halk plajlarında uygunluk incelemesi yapıldı. Bu plajlardaki yüzme suyu kalitesi dışında ayrıca güvenlik, temizlik, cankurtaran hizmetleri ve engelli vatandaşlara sunulan imkânların uygunluğuna yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimler Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörlüğü tarafından yapıldı.

ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Plajlarda yapılan çevre eğitim etkinlikleri, Mavi Bayrak kriterlerinde çok önemli bir yere sahip. Mavi Bayrak ödülüyle birlikte plajda yakalanan standardın korunması açısından, bilinçli ve sorumlu bir çevre duyarlılığı oluşturuluyor. Her sene rutin olarak düzenlenmesi gereken çevre eğitim etkinlikleri kapsamında; Cebeci Halk Plajında “Görünmeyen Atıkların Farkındalığı” ve “Geri Kazanılabilir Atıkların Farkındalığı” etkinlikleri gerçekleştirildi. “Geri Kazanılabilir Atıkların Farkındalığı” etkinliği kapsamında; Cebeci Halk Plajından bir gün içinde toplanan atıklar etkinlik alanında biriktirildi.
GERİ KAZANIMIN ÖNEMİ
Kağıt, cam, metal, plastik gibi pek çok kategoride ayrıştırılan atıkların karakterizasyon çalışması yapıldı. Böylece; toplanan tüm atıklar içerisinde hangi atığın hangi oranda bulunduğu belirlenmiş ve çıkan sonuçlar halkla paylaşılarak geri kazanımın önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. “Görünmeyen Atıkların Farkındalığı” etkinliği kapsamında sigara izmariti ve çekirdek kabukları gibi görünmeyen atıklar plajdan toplanarak etkinlik stantlarında sergilendi. Böylece bu konuda farkındalık oluşturulması sağlandı. 
SAHİLLER KRİTERLERE UYGUN 
Mavi Bayrak uygunluk denetimlerinde önemli kriterlere dikkat ediliyor. Bu kriterler; Deniz Suyu Analizleri, Çevre Yönetimi, Güvenlik ve Donanımlar, Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri başlıkları altında toplanıyor. Yüzme sezonu süresince 15 gün aralıklar ile alınan deniz suyu numunelerinde mikrobiyolojik düzeyde analizlerinin yapılıyor. Plajda cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılmış olması, engelli olanakları bulunması ve plaj temizliği önemli kriterlerin bir kısmını oluşturuyor. Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörlüğü tarafından yapılan 2017 yılı denetimleri sonucunda; Altınkemer, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı Halk plajlarının Mavi Bayraklı Plaj kriterlerinin sağladığı görüldü.

MAVİ BAYRAK NEDİR?
Mavi Bayrak; Uluslararası alanda Merkezi Kopenhag’da bulunan, Foundation For Environmental Education (FEE) tarafından organize edilen, ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen bir programdır. Çevrenin korunması ile plajı kullananların sağlığı ve güvenliğini korumayı hedefleyen programda plajlar için uyulması gereken toplam 33 ayrı kriter bulunduğundan, turizm sektöründe en çok bilinen ve prestije sahip olan simge konumundadır.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑