whatsapp

Güncel

Mayıs Ayında Körfez Geçiş Köprüsünden 6 Dakikada geçeceğiz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli’yi ziyaret ederek, Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları hakkında brifing aldı.

12 Şubat 2016 Saat: 08:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.153 kez okunmuştur

Mayıs Ayında Körfez Geçiş Köprüsünden 6 Dakikada geçeceğiz”
Mayıs Ayında Körfez Geçiş Köprüsünden 6 Dakikada geçeceğiz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli, Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz,  Otoyol A.Ş. Genel Koordinatörü Kemal Yavuz Batum, Otoyol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oğuz Çarmıklı ve şantiye yetkilileri eşlik etti.

 

Bakan ilk olarak Dilovası şantiyesinde Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları hakkında brifing aldıktan sonra Dilovası–Orhangazi arası otoyol güzergahında tetkik ve denetlemelerde bulundu. Otoyol üzerinde bulunan 3591 metre uzunluğunda olan Samanlı Tünelinde çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İstanbul-İzmir otoyolunun İzmit Körfez Geçiş Köprüsündeki çalışmaları yerinde gördük. Köprümüz dünyanın en büyük 4 ncü köprüsü. Bu önemli projeyi tamamen Türk mühendislerimiz, Türk işçilerimiz ve Karayollarının fedakar çalışanları tarafından gerçekleştiriyoruz. Türkiye son 12 yılda öyle bir mesafe aldı ki, dünyanın en büyük projelerini, kendi insanımızın hakkıyla ve gücüyle gerçekleştirme durumuna geldi.

 

Bugünkü ziyaretimizin ana amacı, Yalova-İzmit bağlantısında, İzmit Körfez çıkışına kadar olan bölümü yakında hizmete açacağız. Açılıştan önce yerinde incelemelerde bulunduk. Mayıs ayının sonu itibariyle de İstanbul köprü kesimi de dahil, İzmit çıkışına kadar açılmış olacak. Bu senenin sonuna kalmadan da İstanbul-Bursa arası çevre yolu tamamen bitirilecek ve 2018 yılına kadar bütün çalışmalar tamamlanmış olacak.

 

Bu otoyol ve köprünün finansman dahil maliyeti 30 katrilyona yakın. Bugüne kadar kamulaştırma ve yapım olarak harcanan kısım 12 milyar Türk lirası. İstanbul-İzmir otoyolu tamamen bittiğinde İstanbul’dan İzmir’e 2 saat 50 dakikada gidilecek. Marmara ve Ege bölgesi artık birbiriyle birleşmiş olacak.

 

Bu proje yıllardır Türkiye’nin gündemindeydi ve bir türlü gerçekleştirilemedi. Bu projeye 3 yıl önce başladık, önümüzde 2 yılımız var ve 5 yılda projeyi tamamlamış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bu projede hep destek oldular ve projenin tamamlanması için gerekli katkıları sağladılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin birçok paydaşı var, Valimiz, Büyükşehir ve çevre belediyelerimiz, il başkanımız projenin bir an önce hayata geçmesi için destek oldular kendilerine de teşekkürlerimi sunuyorum. Mayıs ayında Körfez Geçiş köprüsünden İzmit’ten Yalova istikametine 6 dakika da geçileceğini belirten Bakan Yıldırım, Körfez geçiş köprüsünün Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 

Ulaştırma, Denizcilik

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑