whatsapp

Güncel

Meclis toplantısında Belediyeye ait 9 parsel satıldı

Gebze Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısında Gebze Belediyesi mülkiyetindeki müstakil 10 parselden 9'unun satışı kararlaştırılırken Köşküçeşme'deki bir parsel için ek araştırma süresi verildi.

1 Mart 2016 Saat: 18:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.292 kez okunmuştur

Meclis toplantısında Belediyeye ait 9 parsel satıldı
Meclis toplantısında Belediyeye ait 9 parsel satıldı

Gebze Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in başkanlığında gerçekleşti. Gündemde yer alan bütün maddeler oy birliği ile geçti. Gebze Belediyesi mülkiyetindeki müstakil 10 parselden 9'unun satışı kararlaştırılırken Köşküçeşme'deki bir parsel için ek araştırma süresi verildi. İmar komisyonu raporları ile kadro ihdası ve Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşlerde verilecek ödüllere ilişkin gündem maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin ardından CHP'li meclis üyeleri Dilek Tan, Eşref Emin Güzey, Yılmaz Bulut, Murat Erdoğan ve  Salih Işık çeşitli konulara dair söz alıp sorular yöneltti.

ANLAYIŞLA KARŞILANMALI

Başkan Köşker, Çoban Mustafapaşa Camii'nin hemen kenarında Özel Merkez Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılan yerin özel mülkiyet olduğunu, tarafların geçici süreyle otopark anlaşması yaptığını belirtip ilçede yaşanan otopark sorunundan ötürü anlayış ile karşılanması gerektiğini söyledi. CHP'li Eşref Emin Güzey binaların zemin katına otopark yapılması şartıyla kat artışına gidilebileciğini söylerken Yılmaz Bulut da İstanbul'daki emsal artışı uygulamasının Gebze'de de yapılabileceğine değindi. 

MEHMET TÜYYÜZ NEREDE?

Murat Erdoğan, 1999 depremi sonrası hak kaybına uğrayanların konumunu sordu. Ayrıca AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Tüyyüz'ü meclis toplantılarında hiç görmediklerine işaret etti. Salih Işık bir önceki meclis toplantısında kararı alınan Kırgizistan'a camii yapılması ve kardeş belediyelere ilişkin duruma ilişkin bilgi talep etti. Dilek Tan ise Köşklüçeşme Mahallesi, 529 Sokak'ta vatandaşların altyapı ve üstyapı hizmetleri beklediğini aktardı. Ayrıca en son 2015 yılının aralık ayına vade biçilen, cuma pazarının tahliyesinin ne zaman gerçekleşeceğini sordu.

ADLİYENİN YERİNE OTOPARK

Başkan Köşker, CHP'li meclis üyelerinin sorularına verdiği yanıtlarda 529 Sokak'ta İSU'nun altyapı çalışmalarının sekteye uğradığını ve bahar aylarında çalışmaların başlayacağını, cuma pazarının Tatlıkuyu'ya taşınması için ise çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi ancak tahliye tarihi vermedi. Deprem sonrası kat kaybına uğrayan vatandaşların konumu için çalışma yapıldığını belirten Köşker, Gebze'nin otopark konumuna ilişkin olarakta, "Adliye taşındıktan sonra yerine katlı otopark yapılacak" dedi. Ayrıca kaymakamlık ve imam hatip lisesi ile eski devlet hastanesinin bulunduğu alanlarında otopark olarak değerlendirileceğini kaydetti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑