whatsapp

Güncel

MECLİSTE BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Gebze Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, önceki gün Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yönetiminde toplandı.

4 Kasım 2016 Saat: 10:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.310 kez okunmuştur

MECLİSTE BÜTÇE ELEŞTİRİSİ
MECLİSTE BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunan meclis toplantı salonunda yapılan Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gebze Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısında söz alan CHP’li meclis üyesi Serkan Davutoğlu, "365 milyon liralık 2017 bütçesini dışarıdan borçlanmadan gerçekleştirin, ben de istifa edeceğim. Peki gerçekleştiremezseniz siz istifa edecek misiniz?" diye sordu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise bu soruyu, "Bazı projelerimiz uzun vadeli projeler, bir yılda tamamlanamıyor. Ancak biz bütçede bu projenin kaynağını ayırmak durumundayız. Tüm projelerimizi kredisiz gerçekleştiriyoruz" diye yanıtladı.

Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Serkan Davutoğlu, 2017 bütçesini eleştirerek, "Yıllardır denk bütçe yapamıyorsunuz. Gebze Belediyesi ne zaman 210 milyondan fazla para toplayabilmiş ki şimdi 365 milyonluk bütçe yapıyor. Bu bütçeyi dışarıdan borçlanmadan gerçekleştirirseniz ben görevimden istifa etmeye hazırım başkanım, gerçekleşmezse siz de hazır mısınız" diye sordu. CHP’li diğer meclis üyeleri Dilek Tan, Neşe Çetiner Celep, Salih Işık, Eşref Emin Güzey de çeşitli konularda sorular yöneltti. Yılmaz Bulut ise Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan baskını kınadı.

KÖŞKER: İŞGALİ ÖNLEYECEĞİZ

Gündemin bir diğer maddesi Kültür Müdürlüğü Türkiye Satranç Şampiyonasında dereceye girenlere ödüllerinin belirlenerek verilmesi talebinin oy birliğiyle kabul edildiği Kasım meclisinde GTÜ Rektörlüğünün burs desteğine ilişkin talebinin yer aldığı önergesi de görüşülmek üzere plan bütçe ve hukuk komisyonlarına havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı Kasım meclisinde meclis üyelerinin gündem dışı sorularını cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kaldırımların araç işgaline yönelik bir soruyu, "Yeni Bağdat Caddesi başta olmak üzere kentin ana caddeleri ve ana arterlerinde araçların kaldırımları işgalini önlemek için çalışma başlattık. Kaldırımlarda araçların park etmesini önlemek için sınır elamanları koyarak kaldırım işgalini önleyeceğiz" sözleriyle yanıtladı. Gebze Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı 1 Aralık Perşembe günü saat 16:00’da yapılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑