whatsapp

Güncel

MECLİSTE CHP’LİLERDEN SERT ELEŞTİRİ

Gebze Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclis oturumunda CHP’li Meclis Üyeleri Eşref Emin Güzey, Salih Işık ve Dilek Tan Gebze’nin iyi yönetilmediğine dikkat çekerek, Başkan Köşker’e sert eleştirilerde bulundular.

6 Nisan 2017 Saat: 08:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.438 kez okunmuştur

MECLİSTE CHP’LİLERDEN SERT ELEŞTİRİ
MECLİSTE CHP’LİLERDEN SERT ELEŞTİRİ

PAZAR YERİ 34 MİLYONA NASIL YAPILDI?

CHP’li Meclis Üyesi Eşref Emin Güzey konuşmasında; “Bu mecliste bizim görüşlerimiz alınmalı, siz tek başınıza bu işleri yapamayacaksınız. Bugüne kadar yapamadınız, önerilerimizin ne getirip ne götüreceğini inceleyin, biz size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yavuzselim ve Hürriyet Mahallelerinin çözümü için size destek olacağız. Otopark sorunu ile ilgili çok büyük sorun var ve Gebze’de yaşamak gittikçe zorlaşıyor. Bilmiyorsunuz, beceremiyorsunuz ve danışmıyorsunuz. Bana sorarsanız başkanın danışman sorunu var. Yurtdışında bu işlerin nasıl çözüldüğünü bilen insanların size anlatması gerekir. İmar konusunda büyükşehir meclisi bazı konuları meclisten nasıl geçiriyor anlamıyorum. Bunun vebalini hepiniz çekeceksiniz. Belediye Başkanının başkasının yerini ticari alana çevirmek yerine başka projeler üretmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle kapalı Pazar yeri yok. Yeni Pazar yeri 35 milyon TL 4 bin m2 kapalı alanı var. Resmi fiyatı 750 bin TL, çatı ve daha ilaveler koyun ve bin TL’den hesap edin, 34 milyona ulaşamıyorsunuz. Bu fiyata nasıl ulaşılıyor ve nasıl tüm işler hep aynı firmaya veriliyor, merak ediyoruz. Bunları siz de merak edin. Bir adamı ayda beş kez getirip para ödüyorsunuz, günahtır bu milletin parasına, bu harcama bu kadar kolay olmamalıydı” dedi.

O PARAYLA BEŞ PAZAR YERİ YAPARIM

Meclis Üyesi Dilek Tan konuşmasında; “Belediyemizde doğrudan satın alma yapılan cep telefonu, tablet, laptop vs alımlarda personele zimmet edilmediği görülmüştür. Oysaki bu malzemelerin personele zimmet edilmesi gerekmektedir. Yılsonu itibariyle hazırlanması gereken Yılsonu sayım tutanağı hazırlanmadığı tespit edilmiştir. Belediyemiz alt işverenlere hak ediş ödemelerini yaparken borcu yoktur yazısı almadığı firmalar mevcuttur. Bazı firmaların faturaların da firma kaşesi bile mevcut değildir; ve bu firmaya belediyemiz ödeme yapmıştır. Bu nasıl ciddiyetsizliktir. Belediyemizin ihale ettiği firmalar hep aynı firmalar ve doğrudan satın alma yaptığı firmalar aynı şekilde. Her zaman olduğu gibi yandaş basın yine korunup kollanmış. Yerel gazeteler maalesef eşit desteklenmediği gibi belediyemizin 2009 yılından beridir faaliyeti olan Alo Moloz hattına sanki yeni bir uygulama gibiymiş gibi ciddi reklam bedelleri ödenmektedir. Tam olarak faaliyete geçemeyen Tatlıkuyu Pazar yerinin de maşallahı var. Projeyi çizen ödüllü Mimar aynı zamanda da projen mimarlığın sahibi Nimet Aydın kestiği faturalar da dikkatlerden kaçmadı. Pazar yerine ödenen paralarla ben şahsım mimar ve mühendis olmadan en az 5 pazar yeri de yapabilirim. Projen mimarlık yapmış olduğu tüm işlerin neredeyse tamamı Gebze Belediyesi.. Sanki belediyemizin bir birimi gibi. Oysaki belediyemize yapmış olduğu işler ihale edilmekte nedense bu firma almaktadır.” Dedi.

MARMARA UZMANLARDA MALİ MÜŞAVİR NEDEN DEĞİŞTİ?

Meclis Üyesi Salih Işık ise; “Bugün 2016 yılı faaliyet raporunu sundunuz. Raporun geneline baktığımızda Gebze’nin geleceğine damga vuracak projeleri görememekteyiz. Bu iş macera aksiyon parkı ile olacak bir şey değildir.  Yapılan 215 milyon liralık harcamanın 94 milyon lirasını taşerona harcamışsınız. Zaten 40 milyonu da belediye personel gideri olarak harcanmış görünmekte. Altyapıya ve Gebze’nin geleceğine 69 milyon para harcamışsınız. 215 milyon liralık bütçenin üçte birini Gebze’nin geleceğine ayırmak doğru değildir. Biz bunu bütçe görüşmelerinde de dile getirdik. Sizler o günde dinlemediniz, bugünde söylenenleri dikkate almadınız. Yine belediyemiz şirketi olan, Marmara uzmanların 2016 yılında 268 bin lira kar ettiği görülmektedir. Fakat bilançosu faaliyet raporunda yer almadığı için bu şirketin ne kadar borcu olduğunu görememekteyiz. Biliyoruz ki belediyemize olan kira borçlarını ödemeyen bir şirket konumundadır Marmara uzmanlar… ayrıca geçtiğimiz mecliste FETÖ bağlantısı yoktur diye bilgi vermiştiniz peki 2016 yılı içerisinde mali müşavir değişiklik kararı ne için alındı.” Dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑