whatsapp

Güncel

MERMERCİLER PELİTLİYE Mİ YERLEŞİYOR

2009 yılında Dilovası için düşünülen ancak tepkiler sonrası rafa kaldırılan Mermerciler Fuarı ve Borsası için Pelitli'den yer verildi. Gebze Gazetesi'nin gündeme getirdiği yanlıştan bir an önce dönülmesi bekleniliyor.

22 Mart 2016 Saat: 11:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.716 kez okunmuştur

MERMERCİLER PELİTLİYE Mİ YERLEŞİYOR
MERMERCİLER PELİTLİYE Mİ YERLEŞİYOR

2009 yılında Dilovası'nda kurulması düşünülen ve geri adım atılan Mermerciler Fuarı ve Borsası'nda "piyango" Gebze'ye vurdu! Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, Mermerciler Fuarı ve Borsası için Gebze'nin Pelitli Köyü'nden yer tahsisinde bulundu. 

Gebze Gazetesi bugünkü sayısında konuyu gündeme taşırken, "Tesadüf mü?" başlıklı manşet haberinde KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun gerek 2009 yılında gerekse bu yıl alınan kararlarda Meclis'e başkanlık etmemesini ön plana çıkardı.

Haber şöyle: 

2009 yılı Temmuz ayında Dilovası’na Mermerciler Fuarı ve Borsası kararı alınırken Umre’de olan Başkan Karaosmanoğlu’nun, geçtiğimiz hafta aynı Proje Gebze için onaylanırken de Fransa’da olduğu ortaya çıktı. Bakalım Gebze’nin istemediği bu proje hayata geçecek mi? 
Dilovası’nda yapımı iptal edilen ancak bu kez Gebze için kararı alınan Mermerciler Fuarı ve Borsası’na Gebze’den büyük tepki var. Dilovası için 4 yıl mücadele eden Mermerciler, Dilovası halkının direnmesi ve siyasi iradenin kararlarıyla sukut-u hayale uğramışlardı. Ancak bu kez gözlerine Gebze’yi kestiren Mermerciler, istedikleri kararı Büyükşehir Meclisi’nden çıkartmayı başardılar. Ancak Gebze kamuoyunda taraflı tarafsız herkesin büyük tepkisi var. Gebze kamuoyu yapılan yanlıştan geri dönülmesini, Gebze’ye gelecek Mermercilerin büyük külfet oluşturacağını dile getirdi. 

KARARLAR BAŞKAN YOKKEN 

2009 yılında Mermerciler Dilovası’na gelmek istediğinde büyük mücadeleler veren Gazetemizin arşivlerinde yer alan eski haberlere baktığımızda ise karşımıza ilginç bir detay çıktı. 2009 yılı Temmuz ayında Dilovası’na Mermerciler Fuarı ve Borsası kararı alınırken Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Umre’de olduğu ortaya çıktı. İlginç bir tesadüftür ki Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir’in Mart Meclisi’nden Mermerciler Fuarı ve Borsası kararı alınırken de yine yurt dışında ve Fransa’da olduğu görüldü. İki Meclis kararı alınırken de Karaosmanoğlu’nun Meclise Başkanlık etmemesi kafalarda soru işareti oluşturdu ve “Bu bir tesadüf mü?”dedirtti. 

GEBZE’YE KÜLFET OLUR 

Gebze kamuoyu başkan Karaosmanoğlu’nun devreye girerek atılan adımdan geri dönülmesini istiyor. 9 OSB’nin yer aldığı Gebze Bölgesi’nde yeni sanayiye ihtiyaç. Olmadığı ve yeni bir OSB’nin kurulmayacağı yönünde ki beyanatlar dururken, Fuar kılıfı altında Mermerciler’in Gebze’ye gelecek olması Gebze’ye külfetten başka hiçbir şey kazandırmayacak. Mevcut OSB’ler tam dolu değilken, trafik arap saçına dönmüşken kentin gelişmeye açık yerlerinden Pelitli Köyü’nde 1250 dönüm arazinin Mermercilere tahsis edilmesi telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak. Mermer çıkmayan Gebze’de Mermer Fuarı kurmak isteyen İstanbul Doğaltaşçılar Birliği’nin de Gebze inadını kamuoyu ciddi bir şekilde sorguluyor. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑