whatsapp

Güncel

METAL İŞÇİSİ UYARIDA BULUNDU

Birleşik Metal İş Sendikası ile MESS arasında ki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonrası sendikaya bağlı tüm işyerlerinde uyarı amaçlı bildiri okundu. Gebze’de de 16 işyerinde 4 bin işçi MESS’in

5 Aralık 2017 Saat: 12:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.431 kez okunmuştur

METAL İŞÇİSİ UYARIDA BULUNDU
METAL İŞÇİSİ UYARIDA BULUNDU

Birleşik Metal İş Sendikası ile MESS arasında ki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonrası sendikaya bağlı tüm işyerlerinde uyarı amaçlı bildiri okundu.  Gebze’de de 16 işyerinde 4 bin işçi MESS’in tutumunu kınayarak uyarı eylemi yaptı.

MESS ile görüşmeler sürecinde uyuşmazlık tutulmasının ardından,  Birleşik Metal İş Sendikası’nın yetkili olduğu fabrika önlerinde, yemekhane ve vardiya girişlerinde basın açıklaması ve bildiri okundu. Gebze’ de de 16 işyerinde söz konusu bildiri okundu. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın yaptığı açıklamada şunları ifade etti,  “Birleşik metal iş sendikası olarak 6 Ekimden bu yana sürdürmüş olduğumuz müzakere sürecinde uyuşmazlıkla sonuçlandı.

SABRIMIZ ZORLANDI

İşyerlerinde binlerce metal iş çiyleriyle hazırlamış olduğumuz taslağa karşı işveren sendikasın, kazanılmış haklarımıza yönelik sunmuş olduğu teklifler, ücretler ve sosyal haklarımıza önermiş olduğu komik zamlar metal işçisinin sabrını zorlamıştır.  Alım gücünün bu kadar düştüğü Dolar ve Avron’nun yükseldi, gıdadan, giyime, kiradan, eğitime %20’lere varan zamların yapıldığı bir ortamda işveren sendikasının önermiş olduğu %3,20 zam teklifinin karşılığı fabrikalarda para  karşılığı 58,00 TL ile 101,00 TL arasındadır.  Diğer taraftan işveren sendikasının 3 yıllık sözleşme dayatması, esnek çalışma, telafi çalışması, deneme sürelerinin 2 aydan 4 aya çıkartılması ve ikramiyelerin devamsızlık döneminde ödenmemesi gibi bir takım haklarımıza karşı yapmış olduğu saldırılara karşı metal işçileri gereken cevabı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada verecektir.

UYARI EYLEMİ YAPTIK

Bizler birleşik metal iş sendikası Gebze şubesi olarak bu sabah sendikamızın almış olduğu karar çerçevesinde MESS bağlı 16 işyerinde 4 bin üyemiz ile birlikte geç iş başı yaparak, işverenleri ve MESS uyarı eylemi yaptık. Önümüzdeki günlerde merkez toplu sözleşme komisyonumuzu toplayarak, mücadele takvimimizi belirleyeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑