Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Ay yüzeyini keşfetmeyi kolaylaştırmak ve 2025'te ayda ve nihayetinde Mars'ta sürdürülebilir bir varlık sağlamak için ay üzerindeki zorlu koşullara direnebilen havasız lastik üretimi gö...
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Ay yüzeyini keşfetmeyi kolaylaştırmak ve 2025'te ayda ve nihayetinde Mars'ta sürdürülebilir bir varlık sağlamak için ay üzerindeki zorlu koşullara direnebilen havasız lastik üretimi görevini üstlendi.
BURSA (İGFA)- Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, yeni ve yenilikçi teknolojiler geliştirme kapasitesini ve inovasyon becerisini her geçen gün daha da artırıyor. 6 bin kişilik Ar-Ge kadrosu olan ve yılda 1 milyar Euro’luk Ar-Ge bütçesine sahip olan Michelin, şimdi de geleceğin Ay aracında kullanılmak üzere havasız lastik üretme görevini üstlendi.
Michelin, Nasa’nın geçen yılın kasım ayında gerçekleştirdiği ihale kapsamında; Northrop Grumman tarafından oluşturulan ekiple birlikte geleceğin ay aracında kullanılmak üzere havasız lastik üretimini üstlendi. Ay aracına takılan prototip havasız ay lastiği modeli, Northrop Grumman merkez ofisinde (Falls Church, Virginia, ABD) sergilenecek. Nasa, geliştirdiği Artemis programı kapsamında; 2025'te Ay'a bir kadın ve bir erkek astronot göndermeyi planlıyor. Ay’a gönderilecek olan bu iki astronot, yeni bir Ay aracıyla dolaşarak üs kurmaya uygun bir alan araştıracak.