Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Yandal Araştırma Görevlisi Ayşe Tekin Yılmaz, çocuklarda mide ve bağırsak enfeksiyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Mide ve bağırsak iltihabının çocukluk çağında çok daha sık görülen bir tür enfeksiyon olduğunu söyleyen Ayşe Tekin Yılmaz, "Hastalığa bazı mevsimlerde ortaya çıkan mikroorganizmalar, bakteriler, virüsler, hijyene dikkat edilmemesi ve temiz su kaynaklarının kullanılmaması gibi durumlar sebep olabilir. Eğer bunlara dikkat edilmezse hastalık sıklığı artabilir ve salgın haline gelebilir" dedi.
Çocuklarda hastalığın farklı bulguları olduğunu kaydeden Ayşe Tekin Yılmaz, bazen sadece kusma ile başlayabildiğini ve bir kaç gün devam eden mide bulantısı, mide kasılması, karın ağrısı ve ishal gibi belirgin bulguları olduğunu belirtti. Hastalığın özellikle 0-3 yaş grubunda görüldüğünü aktaran Ayşe Tekin Yılmaz, "Kalabalık ortamlarda büyüyen çocuklar büyük risk altında. El hijyeni bu hastalıktan korunmakta en önemli etken. Bunun yanında beslenmeye çok dikkat edilmesi ve hazır gıdalardan uzak durulması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.