Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinin ardından tüm birimleriyle ilk günden itibaren koordineli olarak depremin yaralarını sarmayı sürdürüyor.MERSİN (İGFA) - Çadırkentte çocuklar için 48 metrekarelik bir çadır, kre...
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinin ardından tüm birimleriyle ilk günden itibaren koordineli olarak depremin yaralarını sarmayı sürdürüyor.
MERSİN (İGFA) - Çadırkentte çocuklar için 48 metrekarelik bir çadır, kreş özelliğinde bir çocuk oyun alanına çevrilecek ve oyun grupları yerleştirilecek. Büyükşehir’in Mobil Mutfak Tırı’nda da tencereler depremin yaşandığı ilk andan beri Hatay’da depremzedeler için kaynıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin hemen ardından yaraları sarmak için seferber oldu ve olmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren afetin yaşandığı 10 ili de ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Büyükşehir, bir yandan depremlerin yaşandığı bölgelerden Mersin’e gelen depremzedelerin barınmaları ve acil ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm birimleriyle koordineli çalışırken diğer yandan da ilk andan itibaren deprem bölgelerine yardım ulaştırmayı sürdürdü.
Adıyaman’da sosyal donatı alanlarını da içeren konteyner kentte sağlıklı ve konforlu bir ortam yaratılması için MESKİ tarafından kanalizasyon alt yapı çalışmaları titizlikle devam ettirilirken diğer yandan da Büyükşehir Belediyesi Hatay’da 1500 kişinin kalabileceği bir çadırkent kurdu. Yaşanan acı dolu deprem felaketinin ardından evlerini kaybetmiş yurttaşların barınma, gıda ve diğer acil ihtiyaçlarını karşılamak için bölgedeki personeli ile canla başla çalışan Büyükşehir, depremzedeleri bir nebze de olsa rahat ettirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir’in Mobil Mutfak Tırı’nda da tencereler depremin yaşandığı ilk andan beri Hatay Samandağ’da depremzedeler için kaynıyor.
Çadırkentte 1500 kişi kalıyor
Yaşanan depremler sonrası hasarın büyük olduğu illerden olan Hatay’da binlerce insan evini kaybetti. Barınma sorunun yüksek olduğu bölgede Büyükşehir, Türk ve İsveç Lionları ile birlikte Hatay EXPO Fuar Alanı karşısındaki bölgede bir çadırkent kurdu. Büyükşehir depremzedelerin sadece başlarını sokabilecekleri bir alan değil tüm temel ihtiyaçlarının da karşılanabileceği bir geçici yuva yaratılmaya çalışılıyor. Depremzedelerin oluşan acil ihtiyaçlarının da karşılanması ve bölgeye ulaştırılması noktasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından koordineli şekilde destek sağlanmaya devam ediliyor. Çadırkentte her gün Mobil Mutfak Tırı’nda pişirilen üç öğün yemek vatandaşlara sunuluyor.
Çadırkentte; aydınlatma sistemi, merkezi jeneratör sistemi ve toplanma alanı yer alıyor. Çadırlarda elektrikli ısıtma sistemleri, zemin döşemeleri, kişisel yatak, battaniye, yastıklar ve elektrik sistemi mevcut. Toplam 20 adet kadın ve erkek tuvaleti ile duş kabini yer alıyor. Çadırkentte 48 metrekarelik bir çadır kreş özelliğinde bir çocuk oyun alanına çevrilecek. Çocuklar için oyun grupları yerleştirilecek. Çadırkent içersinde gönüllüler tarafından çocuklara aktiviteler yaptırılacak olup yine gönüllüler tarafından kısa süre içinde 3 günlük berber ve kuaför hizmeti verilecek. Tüm birimleri ile ilk günden itibaren bölgede canla başla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, altyapıdan üstyapıya kadar da tüm alanda hizmetlerine devam ediyor.
Tencerelerin dumanı depremzedeler için tütüyor
Depremin olduğu ilk günden yola çıkan Mobil Mutfak Tırı’nın tencereleri Samandağ’a vardığı andan beri kaynıyor. 19 gündür bölgede hizmet veren Mobil Mutfak Tırı’ndan günde 3 öğün yemek çıkartılıyor. Mobil Mutfak Tırı, Samandağ ilçesinde Yaşar Kemal Caddesi üzerinde yer alıyor. Büyükşehir’in bir aracı ile de her gün hem çadırkente hem de Mobil Mutfak Tırı’na yakın çevre köylere sıcak çorba dağıtımı yapılıyor. Malzeme azaldığında Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanesinden malzeme yüklü araç Hatay’a ulaştırılıyor.