Ankara’da raylı sistem ve ADARAY zirvesi -

22 Ekim 2024 Saat: 18:15
Ankara’da raylı sistem ve ADARAY zirvesi -
Büyükşehir Belediye Yusuf Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Başkan Alemdar, “16 Ekim’de proje ihalesi yapılan Stadyun-Kampüs Hafif ...

Büyükşehir Belediye Yusuf Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Başkan Alemdar, “16 Ekim’de proje ihalesi yapılan Stadyun-Kampüs Hafif Raylı Sistemi’ni ve ADARAY’ı konuştuk. Sakarya’da akıllı ulaşım sistemleriyle yeni bir dönemi başlatmak, şehrimiz ulaşım altyapısını güçlendirmek istiyoruz. Sayın Bakanımıza destekleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret eden Başkan Alemdar, daha sonra Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile bir araya gelerek gerçekleştirilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

HAFİF RAYLI SİSTEM VE ADARAY

Alemdar, Stadyum-Kampüs arasında çalışacak hafif raylı sistemin proje ihale sürecinin tamamlandığını, süratle hayata geçirilmesi için de gereken çabayı gösterdiklerini belirterek, toplantının bir diğer gündemi ADARAY’ın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden Sakaryalılarla buluşacağını söyledi.

DAHA GÜVENLİ, HIZLI, ÇEVRECİ BİR ULAŞIM

Alemdar, “Sayın Bakanımızla 16 Ekim’de gerçekleşen Stadyum-Kampüs hattı Hafif Raylı proje ihalesi ve 29 Ekim’de seferlerini başlatacak olduğumuz ADARAY hakkında istişarelerde bulunduk. Sakarya’da akıllı ulaşım sistemleriyle yeni bir dönem başlatmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın daha güvenli, hızlı ve çevre dostu bir şekilde ulaşım sağlamalarını amaçlıyoruz. Aynı zamanda ADARAY ile ilgili hummalı bir çalışma devam ediyor. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını hedefliyoruz” dedi.

TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK YENİ ADIMLAR

Sakarya için kararlı adımlar atılacağını ifade eden Başkan Alemdar şöyle dedi. “Bu doğrultuda toplu taşımayı teşvik etmek, yeni bisiklet yolları inşa etmek ve mevcut yolları iyileştirmek için gayretle çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemleri ile trafik yoğunluğunu azaltmayı, aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın da rahatça seyahat edebileceği erişilebilir alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir ulaşım projeleriyle hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarına yanıt vermek için kararlıyız”

Alemdar, ziyaretlere ilişkin fotoğrafları ve gelişmeleri sosyal medyada paylaştı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız