Muğla'da "Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim Protokolü" çerçevesinde, Arıcılık Akademisi'nde eğitim alan 24 arıcıya, arı sütü ve ana arı üretim ekipmanları dağıtımı gerçekleştirildi.
MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi veBalparmak firmasının öncülüğünde hayata geçirilen “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim Protokolü” çerçevesinde, Arıcılık Akademisi’nde eğitim alan 24 arıcıya arıcılık malzemeleri dağıtımı yapıldı.
Ana arı ve arı sütü eğitimi verdikleri için teşekkür eden bal üreticisi Ceyhan Özcan, eğitimler sonunda artık sadece bal değil aynı zamanda katma değeri yüksek diğer arı ürünlerini de üretmeye başlayacaklarını ifade etti.
Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt, hem arıcılık mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi hem de katma değerli arı ürünlerine yoğunlaşarak ülke ekonomisine katkı sunmak istediklerini söyledi. Muğla’nın en önemli ürünlerinden birisinin çam balı olduğunu ifade eden Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Benzer, çam balının Muğla’nın bir simgesi ve sembolü olduğunu kaydederek, projenin de amaca ulaşmasından ötürü başta Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.
Dünya ve Türkiye çam balının başkenti olan Muğla’da belediye, üniversite, kooperatif ve Balparmak ile sağlam bir birliktelik ve işbirliği kurduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye çam balının yüzde 80’ini de Muğla’da üretildiğine dikkati çekti. Arıcılık sürdürülebilir bir meslek, geçim kaynağı olarak hemşehrilerimizin uğraşı olmaya, bizlerin ağzını tatlandırmaya, Muğla’mızın da marka değeri olmaya devam edeceklerini belirtne Başkan Dr. Gürün, "Kırsalımızın yemyeşil dağlarında üreten arılarımız Muğlamız için bal yapmaya bizler de hemşehrilerimiz için arı gibi çalışacağız" dedi.
Konuşmalar sonrasında mezun olan kursiyerlere katılımcılar tarafından sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.