whatsapp

Yaşam

Muğla'da Sosyal Hizmetler Atölyeleri'ne başvuruları başladı -

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Atölyeleri 2023 yılı yeni kayıt dönemi başladı.MUĞLA (İGFA) - Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 17.04.2021 tarihinde hizmete başlayan Sosyal Hizmetler Atölyeleriile Büyükşehir Bele...

9 Ocak 2023 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 162 kez okunmuştur

Muğla'da Sosyal Hizmetler Atölyeleri'ne başvuruları başladı -
Muğla'da Sosyal Hizmetler Atölyeleri'ne başvuruları başladı -

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Atölyeleri 2023 yılı yeni kayıt dönemi başladı.

MUĞLA (İGFA) - Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 17.04.2021 tarihinde hizmete başlayan Sosyal Hizmetler Atölyeleriile Büyükşehir Belediyesi kadın, çocuk, yaşlı ve engellilerin farklı aktivitelerle yararlı zaman geçirmesini, birlikte üretmesini ve hemşehrilik duygularının artmasını sağlıyor.

Resim, seramik, mozaik, geleneksel sanatlar, çini, kumaş, dikiş, takı tasarım, punchneedle, ahşap boyama, İngilizce, fen bilgisi, satranç ve müzik gibi birçok alanda vatandaşların yararlanabileceği atölye çalışmaları için 2023 başvuruları başladı. Sosyal Hizmet Atölyeleri’nden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 48 01/02522129349 iletişim numaralarını arayarak ya da www.mugla.bel.tr adresinde bulunan kayıt formunu doldurarak başvurabiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde hayata geçirilen Sosyal Hizmetler Atölyeleri’nde Çocuk, Kadın, Yaşlı, Engelsiz Renkler Atölyesi bulunuyor. Çocuk Atölyelerinde, çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirecekleri, her gün yeni bir şeyler öğrenecekleri, psikososyal gelişimlerine katkıda bulunacak, yaratıcıklarını ve hayal güçlerini geliştirecek çalışmalar yapılıyor.

Kadın ve yaşlı atölyelerinde yapılan hobi sanat atölye çalışması katılımcıların boş vakitlerini verimli bir biçimde geçirmesine olanak sağlıyor. Atölyelerde farklı model ve günlük hayatlarında kullanabilecekleri sanat malzemelerinin aşamalı bir biçimde hazırlanması, uygulamalı bir biçimde gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Eğitmenler eşliğinde çeşitli sanat dallarında takı tasarım, çanta yapımı, ahşap boyama, seramik ve cam altı çalışmaları yapılıyor. Kursiyerlerin bu çalışmalarını düzenlenen sergilerde satmaları ve bunlardan bir gelir elde etmeleri de sağlanıyor. Ayrıca atölyelerde kadınların emeği ile ürettikleri ürünler MELSA’dada satışa sunuluyor.

Engelsiz sanat atölyesinde yürütülen çalışmalar ile engelli bireylerin duygularını ve düşüncelerini geliştirmek, iç dünyalarını ifade edebilmelerine olanak sağlamak ve çevrelerindeki dünyayı algılamalarına yardımcı olmak, sosyal yaşamda daha fazla yer almaları, kendilerini iyi hissedecekleri bir uğraş edinmeleri amaçlanıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑