whatsapp

Güncel

Muhteşem final

İLKÇEV'in Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, 'Sanayi Bölgesi Gebze'de Çocuklar İzcilikle Tanışıyor' isimli projenin finali muhteşem bir programla yapıldı.

2 Mart 2016 Saat: 09:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.384 kez okunmuştur

Muhteşem final
Muhteşem final

Gebze İlim Kültür ve Çevre Kulübü Derneği ( İLKÇEV ) tarafından sürdürülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, 'Sanayi Bölgesi Gebze'de Çocuklar İzcilikle Tanışıyor' isimli projenin kapanış programı önceki akşam yapıldı. Kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği programa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Gebze İlçe Başkan Vekili Mustafa Yıldıztekin,YURTKUR İl Müdürü Nedim Aslan, TİF İl Temsilcisi Tayfun Kurt, Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkan Vekili Serkan Varen, AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara ve yönetimi, Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, Gebze KYK Yurt Müdürü Resul Kotan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Eğitim-Bir-Sen Gebze Başkanı Azmi Tunç, KOCAELİ izci kulüpleri kulüp önderleri, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

YOĞUN PROGRAM

Program izci lideri Dinçer Ekinci'nin açılış konuşmasıyla başladı. Ekinci uyguladıkları proje ile ilgili bilgi verirken proje kapsamında 65 izciye izcilik eğitimi verdiklerini belirtti. Daha sonra İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu söz aldı. Kadıoğlu, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, derneğin hem ilmi ve fenni konularda çalışma yaptığını hem de kültürel ve sosyal faaliyetler yaparak sanayi bölgesi Gebze’de çocuklara ve gençlere yönelik sürekli yeni projeler geliştirdiklerini, izciliğin yanı sıra yüzme, okçuluk, karate, bilek güreşi ve satranç branşlarında eğitim verdiklerini, yine çevre bilinci konusunda çok duyarlı olduklarını dile getirdi. 

KAYMAKAM ARSLAN TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra kulüp önderi Fikret Tonyalı, izciliğin tarihi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında izcilik çalışmalarının bir disiplin içerisinde yapıldığını ve bazı ritüellerin olduğunu belirterek izcilik çalışmalarına rahmetli Prof. Dr. M. Esad Coşan hocanın tavsiyesi üzerine başladıklarını ve bunların sonucunda izcilere temel bir eğitim verdiklerini belirtti. Son olarak da Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan söz alarak, İLKÇEV'in çalışmalarını büyük bir takdirle takip ettiğini, bu faaliyetlerin bazılarına kendisinin de katıldığını belirtti. Derneğin isminde yer alan bütün sahalarda ve izcilik konusunda faaliyet göstermesinin takdire layık olduğunu belirterek, proje çalışmalarına katılanlara ve dernek yönetimine teşekkür etti. 

FAALİYETLER ANLATILDI

Konuşmalardan sonra, proje kapsamında yapılan izcilik faaliyetleri, slaytlarla davetlilere gösterildi. Fon müziği eşliğinde davetlilerin tempo tutarak izlediği slayt gösterisi 1 yıl içinde yapılan faaliyetleri ve basında projeyle ilgili çıkan haberleri kapsadı. Salon programına başlamadan önce izci Furkan Seha Yıldırım’ın keman dinletisi, ön ikramlar ve doğa hayatını anlatan izcilik köşesi ile izci düğümleri istasyonu davetlilerin büyük ilgisini gördü. Slayt gösterisinden sonra izcilerin gösterileri başladı. Programın son kısmında protokol sahneye çağırılarak, proje kapsamında başarılı olan izcilere sertifikalarını verdiler, toplu halde çekilen fotoğraflardan sonra, salonda bulunan davetlilerin alkışlarıyla program sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑