whatsapp

Güncel

NAKLİYAT İŞ’DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

DİSK Nakliyat İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, İşçi Sınıfını, Sendikaları, Halk Örgütlerini, Meslek Odalarını, 1 Mayıs’da Taksim Meydanı’nda Birlikte Olmaya Çağırdı.

21 Nisan 2018 Saat: 16:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.774 kez okunmuştur

NAKLİYAT İŞ’DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI
NAKLİYAT İŞ’DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

Konu hakkında basın açıklaması yapan Başkan Erdal Kopal şu görüşlere yer verdi;’’ 

1 Mayıs 2018 Kent suçu işlenen Maltepe dolgu alanında yapılamaz

 Maltepe dolgu alanı projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  2012’de başlatıldı. Uzunluğu 3,5 kilometre, denize doğru eni 400 metre olan ve toplam 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın 101 hektarını dolgu alan oluşturmakta. Maliyeti 201 milyon 780 bin TL olan ihaleyi ismini tüm yaşam alanlarımızın talanında gördüğümüz Cengiz İnşaat ve AKM Yapı almıştı. İBB, Maltepe dolgu alanını hukuki süreçlere, meslek odalarının, bilim insanlarının ve halkın itirazlarına, teknik sorunlara, deprem durumlarında yaratacağı tehlikelere ve kıyının tahrip edilmesine bakılmaksızın inşa etti.

 DİSK,KESK,TMMOB,TTB’nin  AKP’nin kent suçu işleyerek  denizi doldurduğu bir alana,  Bizzat TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından Maltepe dolgu alanına karşı açılan dava dilekçesinde dolgu alanının deprem durumunda risk taşıdığı ve alanın hukuksuzluğu bilirkişi raporlarıyla tescillenmişken işçi sınıfımızı ve emekçi halkımızı  böyle bir alana çağırmak yapılanları meşrulaştırmaktadır.

1 Mayıs 2018’de Taksim 1 Mayıs Alanındayız

       1 Mayısın Taksim Meydanında kitlesel bir mitingle kutlanması işçi sınıfımızın halkımızın en meşru hakkıdır. Kaldı ki 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda miting yapılmasının önünde hiçbir hukuki engel yoktur. Kaldı ki miting için her türlü hukuki zemin vardır. Yerel mahkeme kararları, AHİM kararları ortadadır.

       1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda bir mitingi yapılması ile ilgili meşru, hukuki haklarımıza, kazanımlarımıza, şehitlerimize sahip çıkmak bizlerin tarihsel sorumluluğudur.

Bundan kaçmak Ernesto Che Guevara’nın dediği gibi “Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin”

       Sendikamız, her yıl verdiği Taksim mücadelesini bu yıl Birleşik Metal-İş sendikası ile birlikte ortak verecektir.Başta Gebze Şubesine  bağlı işyerlerinde   olmak üzere İşsizliğe,Pahalılıga,Zamma,Zulme karşı, Emperyalist savaşa karşı,  işçi ve sendika düşmanlığına karşı, işçi sınıfı ve emekçi halkımıza yönelik tüm saldırılara karşı 1 Mayıs’ta, 1 Mayıs Taksim Alanında olacağız.

Tüm İşçi Sınıfımızı, halkımızı, sendikaları, halk örgütlerini de birlikte olmaya çağırıyoruz. 21,04,2018

Yaşasın 1 Mayıs-Uluslararası Birlik-Dayanışma Mücadele Günü!

Yaşasın İşçilerin Birliği!

Yaşasın DİSK Yaşasın Nakliyat-İş!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑