Türk Ocakları Gebze Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Nevruz'un Türk bayramı olduğu ifade edildi.
Türk Ocakları Gebze Şubesinden yapılan açıklamada, "Nevruz Ergenekon’dan çıkışımızın 4653. yılı bütün Türklere kutlu olsun...
Toplumlar, birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olurlar. Birlik ve beraberliklerin korunması ise milletleri meydana getiren kültür değerlerine bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkündür. Kültür, bir milletin yaşama tarzıdır. Gelenek ve görenekler kültürün çok önemli unsurlarıdır.Dil edebiyat, Sanat, inanç, örf ve adetler, bir milletin bütün tarihi boyunca oluşturduğu ve paylaştığı değerlerdir.Bu değerler arasında birer inanç, örf ve adetler yumağı konumundaki bayramların ayrı bir yeri vardır. Gerçekten de bayramlar milletlerin hayatında dini veya milli anlamları olan sevinçli, coşkulu kutlama olaylarıdır.
HEM MİLLİ HEM DİNİ BAYRAM
Bizim milletimizin hayatında da hem milli hem de dini bayram günleri vardır. İşte nevruz da bu bayramlardan biridir. Nevruz milli bayramlarımızdan olmakla birlikte, tarihi süreç içerisinde bazı dini yaklaşımlarında yaşatılmasına vasıta olmuştur. Bilindiği gibi nevruz farsça bir kelimedir. Türkçe anlamı yeni gün demektir. Yenigün’den maksat yeni yılın ilk günü olan 21 Mart günüdür. Nevruz adını farsça oluşuna bakarak bazı yazarlar bu bayramı İran kaynaklı bir bayram saymışlardır. Fakat bu doğru değildir. Türkler bu bayrama (yengi kün), (ergen kün), Yenigün gibi adlar vermişken İslam’ı dönemde, İranlılardan nevruz adını örenmişler ve onu kullanmaya başlamışlardır. Nevruz; Baharın ilk günüdür ve bu gün kuzey yarım kürede bahar ekinoksunun (gün gece eşitliği) oluştuğu gündür"denildi: