whatsapp

Güncel

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HAFTA SONU DA AÇIK

İçişleri Bakanlığı, yeni kimlik kartlarının dağıtımını hızlandırmak için geçtiğimiz yaptığı duyuruda ilçe nüfus müdürlüklerinin cumartesi ve pazar günleri de açık olacağını açıkladı. Gebze İlçe Nüfus Müdürlüğü

11 Şubat 2017 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.878 kez okunmuştur

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HAFTA SONU DA AÇIK
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HAFTA SONU DA AÇIK

Çipli, manyetik okuma özelliği bulunan, yüksek güvenlikli yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2 Ocak Pazartesi günü başlamıştı. Uluslararası standartlar gereği yeni kimlik kartlarının biran önce değişmesi, özellikle pasaport işlemleri ve üniversite sınavlarına giriş için gerekliydi. Ancak ilçe nüfus müdürlüklerinde yeterli personel bulunmadığı için yeni kimlik kartlarının dağıtımı beklenen sayıda ilerlemedi. Gebze İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde, çalışmalar devam ediyor.   Kimlik kartı ile ilgili olarak ise önceliğin üniversite öğrencilerine yönelik olduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde 2 milyon yeni kimlik kartı dağıtıldığını duyurdu.

HAFTA İÇİ 19.00’A KADAR AÇIK

Bakanlık, işlemlerin hızlanması için bundan sonra ilçe nüfus müdürlüklerinde hafta içi mesaisinin 09.00-19.00 arası uzatıldığını, cumartesi-pazar günleri de 09.00-17.00 arası nüfus müdürlüklerinin açık kalacağını bildirildi. Yenileri dağıtılana kadar eski kimlik kartlarıyla pasaport ve sınav giriş işlemlerinde sorun olmayacağı da açıklandı. Gebze İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde belirlenen tarih ve saatler içinde yeni kimlik kartları için hizmet verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑